На будівництво нового водогону через Кривий Ріг виділили 1,5 мільярда гривень

На будівництво нового водогону через Кривий Ріг виділили 1,5 мільярда гривень

Фото: Перший Криворізький

7 червня з Фонду відновлення України виділили 1,5 мільярда гривень для будівництва двох нових магістральних водогонів. Це потрібно, аби забезпечити Кривий Ріг, Нікополь та Марганець питною водою.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні після засідання Уряду.

Також з Фонду відновлення виділили Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях майже 846 мільйонів гривень на забезпечення потреб регіонів у питній воді.

Нагадаємо

Окупанти вночі проти 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції — є загроза затоплення до 80 населених пунктів.

В «Укргідроенерго» повідомили, що гідроелектростанція не підлягає відновленню. «Енергоатом» та МАГАТЕ повідомили, що наразі безпосереднього ризику для безпеки ЗАЕС через підрив немає, але на станції обговорюють подальші заходи.

Служба безпеки України вже відкрила кримінальне провадження за статями про екоцид та порушення звичаїв війни.

Вирішується питання забезпечення місцевих мешканців питною водою, у якій буде потреба не лише на затоплених територіях, а й у сусідніх регіонах. У Кривому Розі загрози залишитися без питної води немає.

Водночас голова парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду вважає, що через підрив Каховської ГЕС сільськогосподарські посіви у Херсонській, Запорізькій та Дніпропетровській областях опинилися під загрозою знищення.

Посилання скопійовано в буфер обміну