Небезпечні знахідки в Миколаївських водоймах: що знаходять водолази

Небезпечні знахідки в Миколаївських водоймах: що знаходять водолази

Фото: Перший Криворізький

Миколаївські рятувальники продовжують обстежувати водойми міста та області. До повномасштабного вторгнення фахівці знаходили винесені течією старі снаряди та міни часів Другої світової війни, сьогодні ж у водоймах можна знайти небезпечні знахідки після мінування та обстрілів окупантами.

Володимир Козирєв, начальник відділення підводного розмінування групи спеціальних піротехнічних робіт частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Миколаївській області, розповів у інтерв'ю редакції «Першого Криворізького», що до початку повномасштабної війни вони обстежували берегову зону міста, де люди купалися та відпочивали в теплу пору року.

«До початку війни це було більш безпечно та швидше, тому що ми використовували певні прилади для того, щоб пришвидшити це обстеження. Зараз доводиться уважніше перевіряти всю акваторію для того, щоб уникнути нещасних випадків», Володимир Козирєв.



Автор фото: ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Нагадаємо, що на Миколаївщині заміновано близько двісті тисяч гектар. Частина Миколаївщини, а саме Кінбурнська коса й досі знаходиться в окупації.

«Вибухонебезпечні предмети небезпечні не лише для людей, а й риб. Через те, що в них була хімічна речовина і вона дуже сильно шкодить рибі та місцевим, які використовували цю воду для повсякденного життя», — говорить Володимир Козирєв.

Під час обстеження акваторії було виявлено велику кількість нерозірваних вибухонебезпечних предметів та також залишки РСЗВ, говорить сапер-водолаз.

Сьогодні у Миколаївській області все ще є території, які не можуть обстежити піротехніки, тому що ці території знаходяться у сірій та червоній зоні.


Редактор: Альона Музика

Посилання скопійовано в буфер обміну