Чи контролюють якість води у Кривому Розі та районі

Чи контролюють якість води у Кривому Розі та районі

Фото: Перший Криворізький

Центр контролю та профілактики хвороб у містах Кривий Ріг, Марганець, Нікополь та Апостолове посилив контроль за якістю та безпечністю води на водопроводах із Каховського водосховища. Про це повідомив Микола Клянцко, заступник начальника обласної військової адміністрації.

Раніше редакція сайту «Першого Криворізького», що через необхідність облаштування альтернативних джерел наповнення Південного водосховища, з якого отримує питну воду 70% населення міста, Кривий Ріг перейшов на режим суворої економії води.

«Серед наявних і резервних джерел водопостачання визначили 16 моніторингових точок за різними показниками, дослідження проводяться двічі на добу. Наразі все в нормі», — говорить Микола Клянцко.

Але, де саме були визначені 16 моніторингових точок Микола Клянцко не повідомив. У «Кривбасводоканалі» редакції раніше повідомили, що є такий план для забезпечення містян питною водою:

  • використання автоцистерн, пересувної тари з питною водою;
  • використання пересувної станції очищення води, яка призначена для виробництва питної води з води артезіанських і поверхневих водних джерел.

У багатьох районах Кривого Рогу вже встановили водорозбірні колонки, де криворіжці можуть набрати питну воду. Містяни говорять, що напір у кранах дуже поганий, а до верхніх поверхів вода взагалі не підіймається.

Відео: Даніїл Токмаков

Посилання скопійовано в буфер обміну