Кривий Ріг у диму: наслідки аварії на коксохімічному заводі АМКР та штраф у 10 мільйонів гривень

Кривий Ріг у диму: наслідки аварії на коксохімічному заводі АМКР та штраф у 10 мільйонів гривень

Фото: Перший Криворізький

Підприємство «АрселорМіттал Кривий Ріг» сплатило понад 10 мільйонів гривень збитків за забруднення повітря внаслідок неконтрольованого викиду шкідливих речовин з труб коксохімічного заводу.

Про це повідомила заступниця голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування Верховної Ради Олена Криворучкіна на своїй офіційній сторінці в одній із соціальних мереж.

Нагадаємо, що 23 червня над коксохімічним заводом утворилася величезна хмара, а мешканці ближніх районів скаржилися на сильний сморід в повітрі. Тоді Міндовкілля та Державна екологічна інспекція виїхали з перевіркою на підприємство.

«За результатами перевірки Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу підприємство отримало претензії, пов'язані з неорганізованими або наднормовими викидами забруднюючих речовин на загальну суму 10 190 187 гривень. Підприємство визнало свою вину, а гроші в повному обсязі вже надійшли до бюджету», – пише Олена Криворучкіна.

Також відомо, що в результаті перевірки криворізького коксохімічного заводу інспектори зафіксували 18 видів порушень. Для кожного з них встановлено різні терміни усунення, максимальний з яких становить 5 місяців з дня складання акту перевірки.



Посилання скопійовано в буфер обміну