Коксохімічний завод АМКР під перевіркою: обговорено причини та екологічні наслідки аварії

Коксохімічний завод АМКР під перевіркою: обговорено причини та екологічні наслідки аварії

Фото: Перший Криворізький

Про причини та наслідки для довкілля аварії на коксохімічного заводу підприємства «АрселорМіттал Кривий Ріг» поговорили на нараді, за участі заступниці Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олени Крамаренко, т.в.о.Голови Державної екологічної інспекції України Ігоря Зубовича. Також на нараді був присутній радник начальника Дніпропетровської ОВА Олександр Фастовець, в.о.генерального директора ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Сергій Лавриненко та представники підприємства, ДТЕКу, управління екології виконкому Криворізької міської ради, ДСНС та прокуратури.

Про це повідомляє Євген Ситниченко, начальник Криворізької районної військової адміністрації.

Раніше редакція «Першого Криворізького» писала, що Міндовкілля та ДЕІ перевірить коксохімічне виробництво АМКР.

«Розпочато з'ясування обставин надзвичайної ситуації, яка сталася у неділю, 23 червня, на промисловому підприємстві. Крім першопричин, встановлюються також наслідки для екології. Сьогодні прокуратурою відкрито кримінальне провадження у зв'язку з надзвичайною подією….а всі винні за надзвичайну ситуацію, яка сталася на підприємстві, обов'язково будуть покарані», — написав на своїй офіційній сторінці в соцмережі Євген Ситниченко.




Також відомо, що представники АМКР повинні до 15 липня надати план заходів для запобігання подібним ситуаціям. Підприємство зобов'язали визначити відповідальних людей за інформування відповідних структур та громадськості про ситуації надзвичайного характеру.

Посилання скопійовано в буфер обміну