Величезна хмара та сморід: на криворізькому підприємстві стався викид забруднюючих речовин

Величезна хмара та сморід: на криворізькому підприємстві стався викид забруднюючих речовин

Фото: Перший Криворізький

23 червня вранці у Кривому Розі через викиди коксохімічного заводу в повітрі зафіксували зростання забруднюючих, шкідливих речовин. Про це повідомляє на офіційній сторінці в одній з соцмереж Управління екології виконкому Криворізької міської ради.

Також чиновники повідомляють, що були зафіксовані пил ТЧ 2,5 та ТЧ10, озону. Станом на 11:30 концентрації всіх забруднюючих речовин знаходяться в межах норми. Але все ж таки радять утриматися від фізичної активності на вулиці та збільшувати споживання води до 2-3 літрів на день.

Пресслужба промислового підприємства «АрселорМіттал Кривий Ріг» повідомляють, що ніякої аварійної ситуації не було, тому що працівники підприємства встигли вживати відповідних заходів задля збереження виробництва:

«Сьогодні близько п'ятої ранку сталося раптове відключення ряду виробничих потужностей від зовнішньої енергосистеми. Виробничники вимушені були вдатися до ряду кризових технологічних дій для збереження виробничого обладнання, зокрема обладнання коксохімічного виробництва та забезпечення безпеки працівників. Візуальні ефекти, на жаль були видимі в місті. Зараз енергопостачання відновлено. Ситуація контрольована».



Автор фото: користувач facebook Олександр Коршунов

Також ситуацію прокоментував і Євген Ситниченко, начальник Криворізької районної військової адміністрації. Він повідомив, що керівництвом промислового підприємства докладено всіх зусиль для якнайшвидшого виправлення ситуації та уникнення наслідків для екологічної ситуації у Криворізькому районі.



Скрін з офіційної сторінки у facebook Євгена Ситниченко

Посилання скопійовано в буфер обміну