«Криза середнього всього»: у Кривому Розі відбулась лекція з укрліту

«Криза середнього всього»: у Кривому Розі відбулась лекція з укрліту

Фото: Денис Косий

23 березня в Кривому Розі відбулась зустріч з літературознавицею Іриною Пасько, яку організувала громадська організація «Порода».

Про це повідомила журналістка «Першого Криворізького».

Ірина Пасько — кандидатка філологічних наук з української літератури, письменниця, авторка фантастичних оповідань і збірки поезій «Криза середнього всього», співукладачка й співавторка збірки «Embroidered Worlds: Fantastic Fiction from Ukraine and the Diaspora» (США), модераторка конкурсу фентезі-поезій від фестивалю «Аль Мор».


Ірина розповіла про маловідомих жінок в українській літературі та презентувала власну поетичну збірку, яку можна було придбати на заході. Вона зазначила:
«Мені хотілося розповісти про те, як висвітлювали образ жінки ті письменниці, яких тем вони торкалися загалом, які речі у їхньому світогляді перегукуються із сучасними ідеями - фемінізму, зокрема, чим вони загалом прославилися, з чим увійшли в історію української літератури і загалом в українську історію».
Також на заході була Наталія Васильєва — засновниця і головна редакторка видавництва «Відкриття», в якому видавалась збірка Ірини Пасько. Наталія розповіла про роботу видавництва та співпрацю з молодими українськими авторами й авторками:

«У нас з кожною книжкою пов'язана якось цікава історія — про те, як вони виходять, і я хочу розповісти про те, як виходять книжки під час повномасштабного вторгнення».

Ірина зацікавила відвідувачів заходу своєю творчістю. У своїх поезіях вона розповідає про серйозні екзистенційні дилеми.

Відвідувачка заходу сказала:
«Мені здалося, що Ірина - це людина, яка любить посміятися над собою і в цілому любить посміятися. Тому мені було цікаво спостерігати за цією презентацію в форматі дружньої бесіди з видавчинею. І цікаво слухати, який шлях пройшла ця книга перед тим, як стати матеріальною».
Лекція про маловідомих жінок в українській літературі зацікавила та надихнула багатьох відвідувачів. На заході була дружня атмосфера, всі охочі ставили питання Ірині та Наталі, а вони в свою чергу люб’язно відповідали на них.

Захід відвідало близько 40 людей.

Нагадаємо, у Кривому Розі провели зустріч літературного клубу до Всесвітнього дня поезії.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну