У Кривому Розі провели зустріч літературного клубу до Всесвітнього дня поезії

У Кривому Розі провели зустріч літературного клубу до Всесвітнього дня поезії

Фото: Перший Криворізький

Вчора, 21 березня, у Всесвітній день поезії, у Кривому Розі відбулась друга зустріч літературного клубу «Відкритий склад».

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького».

На заході ті, хто виступали, декламували два улюблених твори і один свій.

Засновниця ГО «Порода» Ірина Божко розповідає, що діяльність об'єднання починалася саме з поетичних заходів, і значна частина людей у команді пишуть вірші.
«Тож для нас День поезії — справді важлива подія. І важливою вона лишається навіть під час повномасштабної війни, коли ми усвідомлюємо, якою ціною Україна протягом століть виборювала власну культурну ідентичність. Учасники й учасниці заходу читали як власні вірші, так і вірші улюблених авторів та авторок — зокрема тих, кого поневолювала російська імперія, нищила радянська репресивна машина й катували окупанти вже під час сьогоднішньої війни» — каже поетка.


Учасник заходу та криворізький поет Владислав Малишев розповів, що йому сподобалося те, що на заході читали не лише свою поезію, а й поезії інших авторів.
«Наші вподобання дуже тісно пов'язані з творчістю яку ми транслюємо у світ», — впевнений поет.


Модераторка заходу та криворізька поетка Вікторія Смушок каже:
«Я хочу, щоб цей проєкт став максимально комфортним простором для криворізьких авторів і авторок, які розвиваються і діляться своєю творчістю, які усвідомлюють важливість створення криворізької літературної спільноти, бо наша література унікальна і наш обов'язок — розвивати й просувати цю спільноту. Я вважаю, що нам вдалося досягнути певного рівня близькості, люди почувалися комфортно і розкуто, ми жартували та не боялися ділитися своїми думками та почуттями, тому мету цього заходу ми досягнули».


Відвідувачка заходу Катерина Овчаренко наголосила на тому, що це був гарний літературний вечір: комфортна дружня атмосфера, різна поезія та можливість нових знайомств.

Захід відвідали близько 50 людей.



У суботу «Порода» проведе ще один літературний захід, на якому буде присутня українська письменниця Ірина Пасько. Вона розповість про маловідомих жінок в українській поезії та презентує власну збірку поезій «Криза середнього всього».

Вхід — 100 гривень, весь прибуток йде на допомогу Силам Оборони.

Адреса: IT Hub ДУЕТ (площа Визволення, 2, другий поверх). Час: 17:00

Раніше ми писали про те, що 29 лютого в Кривому Розі відкрився літературний клуб «Відкритий склад», який огранізувала ГО «Порода».

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну