Recycling та допомога ЗСУ: як миколаївські фермери роблять буржуйки з балонів з-під фреону

Recycling та допомога ЗСУ: як миколаївські фермери роблять буржуйки з балонів з-під фреону

Фото: Перший Криворізький

На Миколаївщині фермери виробляють буржуйки для військових з балонів з-під фреону, використовуючи зелену енергетику. Журналісти «Першого Криворізького» поспілкувалися з волонтерами про процес виготовлення «зелених» буржуйок.

«Ми з одного балончика робимо дві буржуйки під окопні свічки. Складного нічого немає, але це потрібно комусь робити. Є, наприклад, фірми, які займаються дозаправленням кондиціонерів, ставлять холодильне обладнання, то для них такі металеві балони — звичайні відходи, які після використання фреону просто металолом, а ми цим балонам даємо друге життя та плюс ще і нашим військовим допомагаємо. Це невеликий, але все ж таки внесок у перемогу України», – говорить фермер Євген.


Також Євген розповідає, що допомагати бійцям почали, коли дізнались від волонтера «Help_zsu_mk», що нема кому варить буржуйки під окопні свічки.

«Все йде на Лівий берег, скажімо, більша частина того, що виробляється зараз. Там хлопцям дуже потрібно. Робимо це в чистому полі, де немає централізованої електрики, але є сонячні панелі. Саме тому ми підлаштовуємося під сонячну погоду, як сьогодні», — розповідає фермер Микола.


Більше про виготовлення буржуйок з балонів з-під фреону дивіться у відео нижче.

Відео: Михайло Коваль

Редактор: Альона Музика

Посилання скопійовано в буфер обміну