Членкиня комісії з перейменування топонімів пише про неправду на сайті виконкому Криворізької міської ради

Ілюстрація процесу перейменування 1kr.ua

Фото: Перший КриворізькийІлюстрація процесу перейменування 1kr.ua

16 листопада відбулося перше засідання комісії з перейменування і найменування топонімів Кривого Рогу. Про це редакції 1kr.ua повідомила членкиня комісії Ольга Гончар-Хвостова. Нагадаємо, у місті перейменовують 275 топонімічних об'єктів.

Вчора комісія мала висловити свою позицію щодо доручення районним виконкомам систематизувати пропозиції з перейменування, які вже надійшли. Також було голосування щодо початку проведення громадських обговорень та про формат громадських обговорень. З приводу останнього: 3 людини в голосуванні "утримались", Ольга Гончар-Хвостова єдина була "проти" через те, що форма громадських обговорень через систему Google форм не дає можливості ідентифікувати особу голосуючих, тому комісія не може бути впевненою, що проголосує саме така кількість людей, яка зазначена у формі. Більшість учасників й учасниць комісії проголосували "за" проведення обговорень за допомогою застосунку Google форм. У попередній публікації 1kr.ua ми вже писали, чому цей спосіб вважають неприйнятним представники громадськості.

Членкиня комісії Ольга Хвостова також поділилась з редакцією "Першого Криворізького" ще одним дивним для неї моментом: комісія розглядає список з 275 вулиць, який прийшов від Дніпропетровської ОДА. Пояснення було таке: область затребувала у Кривого Рогу список усіх вулиць (це 1,5 тисячі) і "повернула" до Кривого Рогу цей список з 275 вулиць. У списку немає деяких вулиць, з яких уже є пропозиції по перейменуванню (зокрема, вулиця Співдружності, яку пропонують назвати або на честь Олексія Різниченка або Руслана Нежигая, але цю вулицю область не внесла у список до перейменування).

Міська влада налаштована з 20 листопада до 4 грудня провести процес прийняття пропозицій від мешканців міста. Ці пропозиції матимуть опрацювати райвиконкоми і передати на громадські обговорення у Google формах.

Сьогодні, 17 листопада, Ольга Хвостова на своїй сторінці у Facebook заявила, що на сайті виконкому Криворізької міської ради опублікували неправдиву інформацію.

“Міська комісія з перейменування топонімів НЕ СКЛАДАЛА перелік назв, які мають бути перейменовані.
На першому засіданні комісії 16.11.2023 цей список із 275 топонімів надала присутнім секретар комісії Олена Ушканенко, пояснивши, що список склала і надіслала комісія з перейменування при ДніпроОДА.”




Посилання скопійовано в буфер обміну