У виставковому залі відкрилась виставка «Барви Кривбасу»

У виставковому залі відкрилась виставка «Барви Кривбасу»

Фото: управління преси та інформації

У Криворізькому виставковому залі відкрилася виставка криворізьких художників «Барви Кривбасу».

Про це повідомляє Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради.

Після року роботи в режимі онлайн музей поступово відновлює роботу на базі інших закладів культури: академічного театру ім. Тараса Шевченка, бібліотек, виставкового залу. Відкриваються тимчасові експозиції краєзнавчого і мистецького напрямків; фахівці-історики проводять наукові дослідження з історії краю, які публікуються на сторінках періодичних видань.

Ірина Зінов’єва, директор міського історико-краєзнавчого музею зазначила: «Більш ніж 45 років тому - 18 травня 1977 року було прийнято рішення про відзначення Дня музеїв у всьому світі. І відтоді для Криворізького історико-краєзнавчого музею стало приємною традицією в цей день відзначати професійне свято. Наш музей працює з 1968 року. Свою роботу ми починали з 5 тис. експонатів. А на сьогодні у фондах нашого закладу зберігається понад 124 тис. предметів музейного значення. Ми пишаємося своїми палеонтологічними та археологічними зібраннями, нумізматичною, книжковою, етнографічною колекціями, творами образотворчого мистецтва. 2023 рік виявився врожайним роком на ювілейні дати знаних майстрів пензля Криворіжжя - це і Григорій Шишко, Іван Авраменко, Юрій Сич та Володимир Берлін. Ці художники своє творче життя присвятили рідному місту. І сьогоднішня експозиція охоплює картини саме цих художників. Виставка «Барви Кривбасу» триватиме протягом місяця».

Міський музей має 3 підрозділи: Тернівський філіал, філіал «Музей-квартира художника Григорія Синиці» та ЗD відеогалерея. Щороку з музейними колекціями та експонатами знайомилося близько 55 тисяч жителів та гостей Кривого Рогу.



Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну