Мешканці села Вільне обурені фото «місцевих вірян» на сайті Криворізької єпархії УПЦ (МП)

Мешканці села Вільне обурені фото «місцевих вірян» на сайті Криворізької єпархії УПЦ (МП)

Фото: Перший Криворізький

Вчора, 14 травня, на офіційному сайті Криворізької єпархії з'явилася світлина, на якій нібито присутні мешканці села Вільне, які "підтвердили свою вірність Українській православній церкві та Блаженнішому Митрополиту Онуфрію".

Про обурених односельців дізналася журналістка "Першого Криворізького" через групу у соцмережі мешканців населеного пункту села Вільне.

Раніше редакція "Першого Криворізького" повідомляла про те, що у Криворізькому районі в селі Вільному парафія перейшла до Православної церкви України.

Водночас сьогодні, з'явилась інформація, про те, що вчора, з ініціативи забороненого в служінні колишнього клірика Криворізької єпархії Української Православної Церкви Крилача Максима в будинку культури села Вільне Криворізького району були проведені збори територіальної громади.

Своєю чергою місцеві мешканці, з якими поспілкувалася журналістка, запевняють, що на світлині, опублікованій на сайті Криворізької епархії, яка входить до УПЦ (МП) є лише декілька знайомих облич, всі інші невідомо з яких населених пунктів.

Наприклад, місцева мешканка Ніна Гордійчук, пише, що парафіяни, звезені із міста на підтримку кого і від кого — від "руського міру", називається соромом і ганьбою.



Скріншот з сайту Криворізької єпархії

Нагадаємо, вчора релігійна громада села Вільного, що у Криворізькому районі провела збори згідно з чинним законодавством України щодо виходу з Української православної церкви Московського патріархату УПЦ (МП) до переходу Православної церкви України. Односельці, які прийшли на збори підтримали перехід до ПЦУ одноголосно.

Зазначимо, Єфрем (Іван Кіцай) очільник московської церкви у Кривому Розі й Нікополі вже протягом довгого часу знаходиться у базі "Миротворець".

Вчора задля того, аби вийти з УПЦ (МП) і перейти до ПЦУ мешканці виконали такий алгоритм переходу:

1. Опитали свою релігійну громаду про бажання бути частиною ПЦУ.
2. Провели загальні збори релігійної громади для спільного рішення про зміну статуту громади.
3. Внесли зміни у статут та зареєстрували їх у порядку, встановленому статтею 14 Закону України “Про свободу совісті та релігійних організацій”.

Взяти участь у зборах запрошували всіх мешканців Вільного, але долучилися не всі. Настоятель, та деякі парафіяни проігнорували збори.

Усі інші віряни, хто долучилися до зборів, проголосували одноголосно за перехід до Православної церкви України. У 2019 році Україна отримала Томос. І зараз частина церков УПЦ (МП) переходить до Православної церкви України за певним алгоритмом, який вказаний вище.




Посилання скопійовано в буфер обміну