У Кривому Розі стартував міні-EdCamp

У Кривому Розі стартував міні-EdCamp

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні, 26 листопада, у Кривому Розі розпочалась освітня (не)конференція міні-EdCamp.

Редакція “Першого Криворізького” поспілкувалась з цьогорічними організаторами (не)конференції. Міні-EdCamp вп’яте проходить у Кривому Розі, але вперше у школі №128.
Основна тема цьогорічного заходу “Запали дитячі серця”. Організаторки хочуть знайти рецепт, як вмотивувати дітей до навчання, з різних сторін розглянути це питання.

Читайте також: Працювати у школі — злочин, якщо не любиш дітей, — викладачка англійської з Кривого Рогу

Більшість спікерок у EdCamp — жінки, хоча є і чоловіки.


“Освітянська спільнота — це переважно жінки. Ми обізнані і креативні”, — вважає Світлана Остапенко, координаторка міні-EdCamp Кривий Ріг.

Таких заходів по всій країні проводиться більше 30. EdCamp — новий формат професійного навчання педагогів, не такий, як звичні вебінари або курси підвищення кваліфікації. Зазвичай, всі змушені слухати одного спікера чи спікерку, навіть якщо вони їм нецікаві. З EdCamp все навпаки — вчительки і вчителі можуть обрати серед десятка тем, ту, яка цікава саме їм. Організатори лишають усім можливість обмінюватися досвідом із колегами, ким би ти не був — спікер/ка чи учасник або учасниця.

Криворожанки Марина Кисіль, Ольга Коваленко, Інна Іванова — постійні учасниці EdCamp-ів в інших містах. Сьогодні вони розповідатимуть про те, як дітям та вчителям варто поводити себе в інтернеті, чому бути веселим на уроці — це норма, і як цього досягти.

EdCamp — це рух відповідального вчительства, дискусійний формат для співтворчості, навчання. Можливість почути практичні поради, лайфхаки, важливі для роботи вчителя, і потім повернутись у класи із чимось новеньким — наприклад, почати використовувати проєкт FAST, який вчить дітей розпізнавати інсульт.

EdCamp має ефект “довгого хвоста”, говорить Катерина Таранік, координаторка міні-EdCamp Кривий Ріг. Ті, хто прислухаються до порад спікерок та спікерів, поширюють цей досвід у своїх школах серед колег. Через 2 місяці після заходу організатори проводять опитування серед освітян, аби дізнатись чи допоміг їм у чомусь проєкт.

Читайте також: Робототехніку треба вчити всім школярам — ким би не мріяла стати дитина, — Наталя Хараджян

Коментарі (2)

Ирбис

12:41, 26 листопада 2021

Не могу спокойно читать такой бред, а как можно во всём этом участвовать ??

Предуркин. ,

15:11, 26 листопада 2021

Что то такое с жолтым клювом?

Посилання скопійовано в буфер обміну