Криворізькі школярі зможуть розпізнавати інсульт

Криворізькі школярі зможуть розпізнавати інсульт

Фото: Ольга Коваленко

Кілька криворізьких шкіл долучились до міжнародної освітньої програми «FAST», яка вчить дітей 5-9 років розпізнавати симптоми інсульту.

Ольга Коваленко, сертифікована вчителька початкових класів криворізької школи №70, спікерка міні-EdCamp Кривий Ріг, спікерка віртуальної школи видавництва «Ранок», амбасадорка міжнародної освітньої програми «FAST» розповіла редакції про специфіку та важливість роботи із цією програмою.

До неї долучились гімназія 89, школи №№65, 114, 41, 51, 70, початкова школа № 218.

Програма стартувала навесні минулого року, вона складається з 5 практичних занять, на яких учні віком 5-9 років вчаться розпізнавати симптоми інсульту.

Під час серії із 5 занять п’ятеро головних героїв, які "живуть" на спеціальному сайті, допомагають дітям вивчити і розпізнати у разі потреби симптоми інсульту у своїх старших друзів, рідних чи близьких
Є 5 головних супергероїв: Остап Обличчя, Руслан Руки, Мотря Співачка, Чарлі Вчасний і Віра Вчителька.

Ольга Коваленко

Щоб взяти участь у програмі, вчительці або вчителю треба зареєструвати клас на сайті fastheroes.com, а батькам — зареєструвати дітей.

Спеціальної підготовки для проведення цих занять вчителю не треба. Все необхідне для уроку завантажене на сайт: пісні, плакати, руханки, спеціальні маски тощо.
Після уроку у класі можна все повторити вдома: закріпити, навчити батьків, грати у спеціальні ігри, погортати інтерактивні книжки. За це на сайті передбачена винагорода — діаманти, які можна обміняти на спеціальні призи.


А ще у програмі є рейтинг — діти змагаються між собою, можна приєднатись до світової книги рекордів, відправши 4 фото у масці героя.
Інсульт — це хвороба, яку спричиняє лиходій Тромб у головному мозку людини. Він не пропускає кров до мозку, позбавляє його кисню та поживних речовин. Тоді у людини з’являються симптоми інсульту.
  • раптове перекошування обличчя, зміщення вниз кутика рота чи ока, асиметрія обличчя;
  • слабкість або заніміння руки чи ноги, людина не може підняти руку вгору;
  • вимова стає незрозуміла;
  • раптове погіршення зору;
  • раптове запаморочення;
Саме їх діти і запам’ятовують завдяки супергероям. Тому, говорить Ольга Коваленко, вони зможуть швидко зреагувати і викликати швидку допомогу або покликати дорослих. Інсульт — це хвороба, в якій надважливу роль грає час: чим швидше людині нададуть медикаментозну допомогу, тим більше в неї шансів на повне одужання.

Ця програма готує дітей надати допомогу будь-кому, розвиває у них здорове бажання змагатись і допомагати ближнім, вважає Ольга Коваленко.
“Дітям подобаються уроки, вони з захопленням чекають зустрічі з Чарлі” — говорить Ольга.


26 листопада відбудеться міні-EdCamp Кривий Ріг, на якому можна послухати виступ Ольги Коваленко «Еліксир радості для учнів».

Читайте також: Працювати у школі — злочин, якщо не любиш дітей, — викладачка англійської з Кривого Рогу

Комментарии (2)

yurass

20:06, 23 ноября 2021

А еще они узнают что такое детская моральная травма

Предуркин. ,

21:06, 23 ноября 2021

Так *** перед нымы не маши

Ссылка скопирована в буфер обмена