Боти провалили спробу довести, що генерала Назарова покарали даремно

Боти провалили спробу довести, що генерала Назарова покарали даремно

Фото: google.com

Після інформації про те, що генерал-майор Віктор Назаров подав скаргу на суддю, яка винесла йому обвинувальний вирок, у facebook знову активізувались боти.
Вчора наша головна редакторка розмістила на персональній сторінці лінк на публікацію про доходи дружини Назарова. Ця жінка працює у Вищій раді правосуддя.

Зазначимо, що журналісти та родичі загиблих воїнів неодноразово мали справу із спробами ботів та тролів схилити громадськість до тієї чи іншої думки, потрібної замовникам. Редакція володіє інформацією про те, що виправдовувати дії генерала Назарова мали би і реальні люди-працівники військкоматів, яким навіть розсилалися відповідні вказівки - "активізувати роботу у соцмережах".

Нагадаємо, Назарова звинуватили у службовій недбалості, яка призвела до загибелі 40 військовослужбовців та 9 членів екіпажу на борту Іл-76. Суддя Наталі Самоткан винесла обвинувальний вирок - Генерал має провести 7 років за гратами.

Поки реальні люди ( колеги-журналісти, родичі загиблих десантників, юристи ) робили реальні репости - боти, вочевидь, думали. Вже на ранок вони пішли в атаку - спробували вплинути на громадську думку. Зазначимо, що з чотирьох акантів у facebook майже одночасно почали писати коментарі під дописом нашої редакторки. Характер цих коментарів чітко дає зрозуміти, хто їхній працедавець, навіщо це йому.

Читайте також: Генерала Назарова засуджено. Вирок у справі ІЛ-76



Зазначимо, що ЦУ ботам поставлено доволі грамотно:

  • боти пишуть різними мовами,
  • називають реальних людей у коментарях на ім’я,
  • навіть знаються на місцевій специфіці.
Припускаємо, що акаунти Тоня Карімова, Сергей Петренко, Андрей Садовник, Anton Shevchenko на власних сторінках у соцмережах навіть намагаються «закосити» під реальних людей:

  • постять статті,
  • мемасики,
  • мають друзів.
Читайте також: Нову машину і квартиру декларує дружина Генерала, засудженого за службову халатність, яка призвела до загибелі шістьох криворіжців

Досвідчений користувач соцмережі легко відрізнить бота від реальної людини.
Кожен із перерахованих нами вище акаунтів запостив у себе на сторінці +-13-20 годин тому ось такий матеріал:



А кількома днями раніше усі ці боти намагались запевнити недосвідчених користувачів соцмережі, що журналіст Бутусов та адвокат родин полеглих на борту Іл-76 Погосян, бачте, тиснуть на правосуддя.

Ще одна підказка нашим читачам, які хочуть бути медіа грамотними: якщо бачите коментарі однакового характеру, розміщені приблизно в один і той же час, не полінуйтеся, та перейдіть на сторінки цих коментаторів. Переконані: у ботів не буде багато друзів ( як правило до кількасот ) і кожен із цих друзів теж, швидше за все, бот.

Не забувайте, що люди, які натискають на кнопки, намагаються вплинути на громадську думку з певною метою, яка вигідна одній персоні або певному колу осіб чи навіть цілій державницькій системі.

У даному випадку боти намагалися апелювати до родичів полеглих воїнів та цинічно пропонували їм спробувати себе у ролі Назарова, звинувачували у неробстві та прихильності до певних політиків. Навіть осмілились назвати авторку посту та її реальних друзів «бандою».

Перш ніж відповідати будь-що таким ботам та тролям, згадайте про те, що кожен коментар приносить їм дохід.

На щастя, сьогоднішня спроба коментаторів та їхніх працедавців схилити громадськість до думки про те, що засуджений генерал-майор Назаров не винен - не вдалося. Наразі родини полеглих на борту Іл-76 повідомили редакції, що скаргу Назарова на суддю Самоткан Вища рада правосуддя відхилила.


Коментарі (5)

А поговорить?

12:45, 07 листопада 2018

Нашим туристам (не помню где они были) подали блюдо из каких-то листьев и ползающего по ним живого слизняка. Они съели и листья, и слизняка. Потом выяснилось, что слизняка есть не надо было, от него нужна была только слизь, а слизняк редкий, один на два соседних ресторана.

solidvann

13:07, 07 листопада 2018

"Переконані: у ботів не буде багато друзів (як правило до кількасот) і кожен із цих друзів теж, швидше за все, бот."
Спасибо 1кр за инструкцию. Благодаря вам я понял, что я бот (у меня в ФБ оказалось всего 25 друзей). Прошу во втором издании инструкции добавить раздел, который помогал бы ботам определить своего хозяина, а также стребовать с него оплату за предоставленные услуги ботоводства.

ОкейГугл

13:38, 07 листопада 2018

Автоботы VS дисептиконы.

Европа во мне

14:02, 07 листопада 2018

В соцсетях - боты.... На митингах - титушки.... В домах - резиновые роботы.... Живых все меньше и меньше....

да уж

14:21, 07 листопада 2018

1кр ,вы и есть боты

Посилання скопійовано в буфер обміну