ВРП відхилила скаргу Генерал-майора Назарова на суддю Самоткан

ВРП відхилила скаргу Генерал-майора Назарова на суддю Самоткан

Фото: Первый Криворожский

Вища рада правосуддя щойно відхилила скаргу Генерал-майора Назарова на суддю Наталію Самоткан, яка винесла йому обвинувальний вирок.

Про це редакції повідомили родичі полеглих військовослужбовців та колеги-медійники.

На засіданні були присутні матері воїнів, які померли внаслідок пострілу терористів із ПЗРК по військово-транспортному Іл-76.

Нагадаємо, Назаров подав скаргу на суддю, яка визнала його винним у службовій халатності

Також вчора редакція повідомляла про те, що дружина Генерала, засудженого за службову халатність, задекларувала нову машину і квартиру

Нагадаємо, що 27 березня 2017 року Генерал-майора Віктора Назарова було засуджено до 7 років позбавлення волі.. Саме його службова халатність призвела до загибелі 49 громадян України, і це було доведено у суді.

Наводимо текст публікації на сайті ВРП:

"Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя на засіданні 7 листопада 2018 року розглянула питання про відкриття дисциплінарної справи чи відмову у її відкритті стосовно судді Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Самоткан Наталії Григорівни за заявами (скаргами) Назарова В.М., його адвоката Турика М.П., Урсатія О.І., Соболева С.О., Прохоренка І.М., Маленка С.А., Петренка В.В.
Доповідач – член Вищої ради правосуддя Худик М.П.

За результатами розгляду цих скарг Третя Дисциплінарна палата ухвалила рішення залишити їх без розгляду та повернути скаржникам. Таке рішення оголосила секретар Третьої Дисциплінарної палати Ірина Мамонтова.

Зауважимо, що скарги повертаються скаржнику без розгляду (пункти 2, 3, 6 частини першої статті 44 Закону України «Про Вищу раду правосуддя») у разі, якщо не містять відомостей про ознаки дисциплінарного проступку судді та/або посилання на фактичні дані (свідчення, докази) щодо дисциплінарного проступку судді, а також ґрунтуються лише на доводах, що можуть бути перевірені виключно судом вищої інстанції в порядку, передбаченому процесуальним законом (Кримінальним процесуальним кодексом України)
".

Комментарии (3)

Всем привет

11:29, 07 ноября 2018

За убийство 49 человек всего 7 лет? По одному году за каждых семь человек!!!!!!

Spasaisya

11:51, 07 ноября 2018

Ну хоть тут есть совесть

Икра черная

14:24, 07 ноября 2018

ВРП молодец

Ссылка скопирована в буфер обмена