Що думають криворіжці про обстріли готелів міста: опитування

Що думають криворіжці про обстріли готелів міста: опитування

Фото: Перший Криворізький

Російська пропаганда продовжує представляти свої воєнні злочини в Україні як «легітимні удари по військових об’єктах». Ворог атакує готелі у Кривому Розі, поширюючи фальшиві новини про те, що ці обстріли нібито спрямовані на військовослужбовців ЗСУ чи офіцерів НАТО.

Ми запитали мешканців Кривого Рогу, чому, на їхню думку, російська армія обстрілює цивільні об’єкти, зокрема готелі.

Більшість опитаних кажуть, що в готелях немає ні українських бійців, ні інших агентів і вони не вірять російським фейкам.

Криворожанка вважає, що на третій рік повномасштабної війни ніхто вже не реагує на їхні фальшиві новини про військових ЗСУ чи офіцерів НАТО, які ніби-то були в цих готелях.
«Я давно відмовилася сприймати хоч якийсь їхній погляд, це повна маячня. Вони ніби по методичці нацистської Німеччини завжди звинувачують інших в тому, що вони роблять самі, тому звісно вони прикривають свої кровожерні витвори, щоб хоч якось себе обілити в очах свого населення», — додала дівчина.

Опитана містянка

Місцевий мешканець сказав:
«Я думаю, що вони цілять по цивільним об'єктам, щоб перед керівництвом показати, що робота ведеться, а також для них важливий терор — населення буде боятись їх».
Містянка вважає, що окупанти б'ють по готелям, тому що хтось здає адреси. Жінка додала, що біля готелів вона ніколи не бачила ні наших військових, ні офіцерів НАТО.

Переселенець з Донеччини сказав:
«Я вважаю маячнею те, що росіяни пишуть у своїх новинах про військових чи офіцерів НАТО. Вони просто руйнують нашу інфраструктуру і все».

Опитаний містянин

Містянка сказала, що можливо, росіянам немає куди дівати свої ракети.
«Думаю, що потрібні більш жорстокі міри щодо Росії з боку світового суспільства, тоді буде більше порядку», — доповнила жінка.
Переселенець з Херсонщини поділився своєю думкою:
«Вони обстрілюють готелі, бо в них немає розуму. Його не було й не буде. В них немає людяності та гідності, просто хочуть нас знищити. Це втрачені люди».
Криворіжець сказав:
«Коли вже йде глобальна політика з війнами, то всі люди — пішаки. Коли йде переділ, не враховуються ні люди, ні цивільна інфраструктура. Війна це завжди погано і поки вона триває, і обстріли продовжуватимуться».
Читайте також: Росіяни поширили фейк про землетрус у Кривому Розі, який нібито стався через їхній удар по місту.

«Розміщення офіцерів ЗСУ», «найманці», «українські бойовики», «Експерти з РЕБ» — саме такі головні тези поширювали пропагандистські телеграм-канали в повідомленнях про атаки на Кривий Ріг 19–21 жовтня.

Російські воєнні кореспонденти виправдовували удари по цивільних об'єктах, стверджуючи, що там нібито перебували українські військові та іноземні фахівці.

Удар 19 жовтня нібито спрямували по «закритій території», яку охороняють військові ЗСУ, а 20 жовтня — по готелю «Центральний», де нібито перебували «українські терористи» й іноземні найманці.

Цілі таких повідомлень:
  • спотворити реальність;
  • деморалізувати українців;
  • виправдати злочини, в ідеалі навіть героїзувати;
  • штучне «звеличення» серед своїх співгромадян.
Як витримувати інформаційний тиск:
  • дбати про свою безпеку;
  • довіряти перевіреним джерелам інформації;
  • позбавити себе від зайвого інформаційного шуму;
  • не піддаватися паніці.

Посилання скопійовано в буфер обміну