«Мова любові»: криворіжці відвідали презентацію поетичної збірки

«Мова любові»: криворіжці відвідали презентацію поетичної збірки

Фото: Перший Криворізький

Днями криворіжці відвідали презентацію поетичної збірки «Мова любові», яку написала поетка родом з Кривого Рогу Мар’яна Невиліковна. Зустріч організувала культурно-мистецька громадська організація «Порода».

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця події.

Мар'яна Невиліковна — поетка, авторка пісень та музикантка родом з Кривого Рогу. Нині мешкає в Києві. Протягом 2011-2014 років Мар'яна організувала в місті творчі вечори, і на зустрічі розказала про свій досвід організаторки, поділилася історіями як і чим жив творчий Кривий Ріг 10-15 років тому.

Поетка розповіла, що пише вже 30 років, але з великими паузами.
«Коли почалось повномасштабне вторгнення, я позаздрила поетам, які змогли в перший час писати про війну, колективні переживання й бути голосом українців. Було помітно, що багатьом людям потрібні поети, які можуть говорити.

Я докоряла себе тим, що не маю слів віршувати щось доречне. І згодом я зрозуміла, що в цей час, коли так багато ненависті, яка є доречною, нам потрібна ця мова ненависті та конкретні дії.

Коли я дозволила собі писати мовою любові, то раптом я почала писати щодня й в тому числі мовою ненависті. Мені вдалося писати й про складні теми, пов'язані з війною теж, але це вдалося лише тому, що я змогла під час війни говорити про любов», — поділилася Мар’яна.
Специфіка цієї збірки в тому, що «Мову любові» обмінюють на мову ненависті — всі гроші з продажу збірки йдуть на допомогу ЗСУ.

Криворожанка Ірина Роік, яка знає поетку вже багато років, сказала, що раніше вона з Мар'яною разом була у літературній спільноті, виступали на одній сцені.
«Я нещодавно побачила, що у неї вийшла збірка, придбала її, трошки почитала і вирішила прийти на презентацію.

Дуже скучила за Мар'яниним читанням, раніше коли вона презентувала свої вірші, це був перформанс. Сьогоднішня зустріч була дуже щира, було неформальне читання "для своїх" і це був дуже класний вечір», — додала містянка
На цій зустрічі громадська організація збирала кошти на допомогу нашій армії.

Нагадаємо, нещодавно «Порода» організувала благодійну лекцію про українське мистецтво під час радянської окупації.

На заході забрали 1500 гривень, які задонатять на засоби радіоелектронної боротьби 80 окремій десантно-штурмовій бригаді на Курському напрямку.

Посилання скопійовано в буфер обміну