У Кривому Розі провели лекцію про українське мистецтво під час радянської окупації

У Кривому Розі провели лекцію про українське мистецтво під час радянської окупації

Фото: Денис Косий

Днями криворіжці відвідали благодійну лекцію про українське мистецтво під час радянської окупації. Лекцію організувала культурно-мистецька громадська організація «Порода».

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького».

Містяни слухали про складний період українського мистецтва у Єврейському культурному центрі Бейт Грехем.

Лекторка-мистецтвознавиця Мар'яна Ніколаєва, яка закінчила бакалаврат за спеціальністю образотворче та декоративне мистецтво та веде блог про мистецтво сказала:

«У нас багато людей досі не усвідомлюють, які процеси відбувались в період радянського союзу, зокрема з мистецтвом. Важливо знати свою історію, бо це про збереження культурної історичної пам'яті. Тому що коли ти знаєш свою історію й культуру, тобою не так просто маніпулювати».

Також лекторка додала, що нашу спадщину знищували у радянські часи й продовжують це робити зараз, тому нам потрібно це зберігати, пам'ятати й розповсюджувати.

Відвідувачка лекції Катерина сказала:
«Я не вперше приходжу на заходи "Породи", тут завжди все гарно організовано й чудова атмосфера.

З лекції я дізналася про політику насадження соцреалізму та як власне соцреалізм вплинув на наше життя. Мені б хотілося, щоб такі лекції частіше проходили у Кривому Розі, бо на них люди можуть і послухати інформацію і обговорити її у колі за інтересами»

На заході забрали 1500 гривень, які задонатять на засоби радіоелектронної боротьби 80 окремій десантно-штурмовій бригаді на Курському напрямку.

Раніше ми писали, що ГО «Порода» організувала благодійну творчу вечірку. Містяни зібрались, аби відзначити 4 день народження організації.

На заході збирали кошти на допомогу ЗСУ. Відвідувачі казали, що події «Породи» — це можливість не лише гарно провести час, а ще й зробити корисну справу, задонативши на потреби нашої армії.

Посилання скопійовано в буфер обміну