Поєднання літератури з живописом: криворіжців запрошують на виставку юної художниці

Поєднання літератури з живописом: криворіжців запрошують на виставку юної художниці

Фото: Перший Криворізький

4 жовтня, у Кривому Розі відкрили персональну виставку картин 14-річної місцевої художниці Софі Ульянової.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця подій.

На відкриття виставки «Натхненні осінню» прийшли вчителі, рідні та знайомі Софі, а також був присутній і сам директор міського виставкового залу — Дмитро Ситник.

В основу своїх картин юна художниця заклала осіннє листя з різних дерев. Вона збирала і клен, і дуб, і ясень, після чого висушувала їх у книжці, наносила базу, і тільки після цього починала їх розмальовувати. Переважна більшість картин намальовані гуашшю — улюбленою фарбою хуожниці.



«Коли мені принесли ці роботи, я дуже був здивований, як це все вона зробила. По техніці це дуже кропотлива робота, бо Софія зібрала таку дуже цікаву листову гаму», — каже Дмитро Ситник.

Софія розповідає, що перший малюнок зробила восени того року. Також вона вирішила до кожної своєї картини підібрати цитати з віршів або висловлювання поетів та видатних людей. Ці підписи вони підбирають разом з усією сім'єю. Художниця каже, що вони її підтримують у всьому і допомагають, зокрема і 4-річний брат, який допомагав збирати листя.


«Ідея зображень на осінніх листках зародилася, коли я прогулювалася у парку восени. Тоді мені захотілося взяти і розмалювати ці листя, додати барвів. І я взяла листя і спробувала. Мені сподобалось і я вирішила далі рухатися», — розповідає Софі.

Загалом дівчина бере натхнення з навколишнього середовища, прогулянок, конкурсів з малювань та історій. Так, її бабуся розповідала про своє дитинство, коли вона жила в селі і до них прилітали снігурі та сідали на горобину. Тож дівчина вирішила намалювати цей вид та подарувати його бабусі.


Також на виставці представлена й інша картина. На ній зображено Бурдж Халіфу, що знаходиться в Дубаях Об'єднаних Арабських Еміратів. І це найулюбленіша картина Софі, так як це її найбільша картина.


Присутні на виставці вважають, що її роботи сповнені осіннього натхнення, світла і глибоких відчуттів.

«Отакі творчі люди і роблять в нашому місті культуру, роблять креативність, роблять такі проєкти, де можна прийти всім охочим і подивитися експозицію виставкового залу», — відзначив директор міського виставкового залу.

Надалі Софія планує продовжувати малювати, виставляти вже публічної свої картини і навіть продавати їх.

Відвідати виставку можна протягом місяця у міському виставковому центрі за адресою Олександра Поля 2 з вівторка по неділю з 9:00 до 17:30 (перерва з 12:30 до 13:00).



Посилання скопійовано в буфер обміну