Екоінспекція нарахувала понад 3 мільйони гривень збитків за несанкціоноване сміттєзвалище у Кривому Розі

Екоінспекція нарахувала понад 3 мільйони гривень збитків за несанкціоноване сміттєзвалище у Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі за несанкціоноване сміттєзвалище інспектори Придніпровського округу розрахували збитків довкіллю на суму 3 мільйони 324 тисячі 399 гривень. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція України на офіційному сайті.

Нагадаємо, що у 2024 році на ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ в Кривому Розі вже виділено понад 9,6 мільйона гривень з міського бюджету.

Також інспекція повідомила, що з 23 по 29 серпня Дніпропетровська область на першому місці за найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства.

Загалом за вищезазначений період територіальними та міжрегіональними територіальними органами Держекоінспекції проведено 329 заходів контролю, складено 304 протоколи про адміністративні правопорушення. А загальна сума накладених штрафних санкцій складає 88 тисяч гривень. До Державного бюджету стягнуто 95 тисяч гривень.
За порушення вимог природоохоронного законодавства загалом розраховано збитків на суму 7 мільйонів 787 тисяч гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 470 тисяч гривень Стягнуто збитки у добровільному та примусовому порядку на суму 1 мільйон 116 тисяч гривень.

Криворізький план управління відходами: чому розробляли у Львові та що з ним не так


Посилання скопійовано в буфер обміну