«Відбій тривоги»: в Кривому Розі відбувся міні-фест для відновлення психологічного та фізичного здоров’я

«Відбій тривоги»: в Кривому Розі відбувся міні-фест для відновлення психологічного та фізичного здоров’я

Фото: Об’єднанням Відповідальних Громадян

20 липня в Кривому Розі відбувся міні-фест «Відбій тривоги», організований «Об’єднанням Відповідальних Громадян» та за фінансування SILC (Swedish International Liberal Centre).

Про це редакції повідомляє постійна читачка «Першого Криворізького».

Міні-фест проходив у культурно-громадському центрі «Шелтер+» за адресою вулиця Маккейна, 28.

«Відбій тривоги» — це 8 корисних та цікавих активностей, спрямованих на розслаблення та відновлення психологічного та фізичного здоров’я. Більше 50 учасниць та учасників з різних цільових аудиторій (родини захисників та захисниць, військові ветерани, ВПО, тощо) протягом дня відвідували ці активності:

  • Біосугестивну терапію, яка є терапевтичною практикою для відновлення психологічного комфорту.
  • Психо-тілесну практику, де навчались працювати зі стресом і “виводити” її його через тіло.
  • Сенсорно-посилену йогу, де здобували психо-емоційну рівновагу.
  • Презентацію “Школи змінотворців” - де дізнавались про принципи та засади розбудови громадянського суспільства і шукали своє місце в ньому.
  • Арт-майстерню “Доторкнись до мрії”, де через усвідомлення своїх бажань та мрій та кілька психологічних технік, знімали зайву напругу та очікування.
  • Психологічну гру “96 компліментів”, де вчились мистецтву компліментів й інтегрували його у свою повсякденну комунікацію.
  • Виготовлення заспокійливих подушечок мішечків для сну, де зробили для себе заспокійливий аксесуар для спальні.
  • Створення іграшки-антистрес, де своїми руками зробили оберіг від стресу:)

Найголовнішим для команди організаторів було створити легку невимушену атмосферу, яка виникає після сигналу «Відбій тривоги», і все тіло розслабляється, сигналізуючи, що загроза минула. Під час міні-фесту люди могли роззнайомитись між собою, побути наодинці з думками, чи навпаки, долучитись до компанії, пропрацювати стрес, тривогу та негативні думки, спробувати щось нове і отримати важливі психологічні інструменти для розслаблення, рефлексії та роботи зі стресом.

Відвідувачка міні-фесту поділилася своїми враженнями:
«Відвідала арт-терапевтичну практику "Доторкнись до мрії" з Мариною та Ксенією та майстерню з виготовлення ароматичних мішечків з Тетяною, дуже дякую дівчатам за професіоналізм та чудову атмосферу. Велика подяка організаторам».
Інша відвідувачка зауважила, що фестиваль добре організований, а майстер клас проводили досвідчені психологині, які давали поради та допомагали.


Криворіжець розповів, що йому сподобалася організація фесту: місце проведення та час були вдало вибрані.
«Рівномірний розподіл учасників по майстер класам мені також сподобався. Наповнення фесту різносторонні, цікаві майстер класи в достатній кількості, після яких самопочуття покращилося. Це була гарна можливість познайомитися та поспілкуватися з новими цікавими людьми.

Дуже важливо, що були враховані і втілені базові потреби людини: смачний та ситний обід, чай, приємні та потрібні подарунки — браслет ношу, торбинку наповнюю, сертифікатом хизуюся. Недоліки відсутні, щира дяка за цей фест», — доповнив відвідувач міні-фесту.
Також відвідувачі зазначили, що для них міні-фест став гарною можливістю побачити себе і краще комунікувати з іншими людьми в дружній атмосфері, відновити ресурс.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну