Якість води в Кривому Розі: позитивні зміни в Інгульці та загроза в Саксагані

Якість води в Кривому Розі: позитивні зміни в Інгульці та загроза в Саксагані

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі перевірили якість води в річках Інгулець та Саксагань. Чиновники Управління екології виконкому Криворізької міської ради прозвітували про результати щомісячного моніторингу.

У річці Інгулець покращилася якість води порівняно з минулорічними показниками за аналогічний період. Спостерігається зниження концентрацій хлоридів, сульфатів та сухого залишку у всіх моніторингових точках річки Інгулець. Станом на квітень-травень цього року показники якості води в річці Інгулець відповідають санітарно-гігієнічним нормам.




Щодо річки Саксагань, то якість води значно гірша. З 11 контрольованих хімічних речовин перевищення зафіксовано за трьома показниками: сухий залишок, хлориди та сульфати. Попри різницю в концентрації забруднюючих речовин у річках Саксагань та Інгулець, показники якості води річки Саксагань у 2024 році залишаються на рівні торішніх.

Нагадаємо, що раніше редакція «Першого Криворізького» розповідала, чому річку Саксагань у Кривому Розі вже шість років не можуть розчистити.

Чиновники також повідомили, що для контролю за дотриманням законодавства про охорону навколишнього природного середовища та вжиття заходів у виконкомах районних у місті рад працюють робочі групи з обстеження водоохоронних зон та прибережних захисних смуг поверхневих водних об’єктів.


Посилання скопійовано в буфер обміну