Росія виправдовує удар по Охматдиту

Росія виправдовує удар по Охматдиту

Фото: Перший Криворізький

Російська пропаганда знову виправдовує удар по цивільному об'єкту. Цього разу йдеться про Охматдит у Києві. Це дитяча лікарня.Про це повідомляє “Перший Криворізький”.

Публікації в російських пабліках сповнені цинізму і пропагандистських наративів.



Росіяни брешуть, що у дитячій лікарні Києва нібито під виглядом дітей лікуються військові.


«Одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно дитяча лікарня», - підкреслює Володимир Зеленський у своєму дописі у Telegram.


Росія неодноразово брехала про те, що їхня армія б'є по військових об'єктах. Так було 12 березня, коли від ракетної атаки росіян у Кривому Розі пошкоджено дев’ятиповерховий та п’ятиповерховий будинки, загинули 5 людей, поранення отримали понад 40, у лікарнях знаходяться 18, з яких 7 дітей. Але російські пропагандисти вказали, що пошкоджено підприємство, адміністративну будівлю та склад.

Окрім того, 12 червня росіяни завдали удару по житловому сектору у Кривому Розі, і вчергове написали, що це Україна обстріляла сама себе.

Такими фейковими заявами вони намагаються виправдати агресію перед світом та своїм населенням.

Нагадаємо, сьогодні армія РФ атакувала всю Україну. Вибухи пролунали у Кривому Розі, Києві, Дніпрі та інших міста України. У Кривому Розі загинуло щонайменше 10 людей.

Слідкуємо за оновленнями ситуації тут.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну