Російська пропаганда заперечує удар по Кривому Рогу, звинувачуючи Україну в інсценуванні трагедії

Російська пропаганда заперечує удар по Кривому Рогу, звинувачуючи Україну в інсценуванні трагедії

Фото: Перший Криворізький

Російські пропагандисти звинуватили Україну в тому, що ЗСУ нібито завдали удар по Кривому Рогу. 12 червня балістична ракета, запущена російськими окупантами з Криму, влучила у житловий сектор у Кривому Розі. Вже 13 червня російські пропагандисти почали писати про те, що українці знов обстріляли самі себе.

Таку відверту брехню опублікували російський державний медіаконгломерат «РИА Новости», «Аргументы и факты» та низка інших пропагандистських майданчиків.


російська брехня про ракетні удари по Кривому Рогу 12 червня 2024

Росіяни вчергове посилаються на колаборанта та зрадника Сєргєя Лєбєдєва, який нині перебуває у тимчасово окупованому Донецьку та працює на Федеральну службу безпеки Російської Федерації (ФСБ).

«Українські бойовики напередодні завдали удару по житловому будинку у Кривому Розі, щоб зробити з цього "трагедію"», — написали росіяни з «РИА Новости».

«Російської ракети зовсім не було. Була потрібна трагедія. Бандерівці просто взяли і самі завдали удару у житловий будинок. Тому одразу пішли повідомлення, фото та відео», — пишуть пропагандисти з «Аргументы и факты».
Росіяни цинічно згадують у публікації про Кривий Ріг трагедії у Маріуполі та Бучі.

«Київ нічого нового не вигадує. Усі сценарії провокацій розписані у методичках спецслужб Заходу. Там розраховано і розписано все до дрібниць: скільки має бути жертв, у який одяг вони мають бути одягнені, як розкладати трупи», — вчергове брешуть пропагандисти.

12 червня о 15:45 Повітряні Сили України попередили про загрозу застосування балістичного озброєння з Криму, о 15:47 — що ракета рухається на Кривий Ріг.

В цей час криворіжці почули вибух. На місце почали прибувати рятувальники, правоохоронці, волонтери. Внаслідок ракетного удару, який завдали росіяни, у Кривому Розі загинуло дев’ятеро людей, 32 – отримали поранення, серед них 5 дітей.

Росіяни не вперше брешуть про удари по Кривому Рогу. Вони або приховують влучання у житлові будинки, або називають торгівельний центр складом військової техніки.

Фото: Владислав Нестеренко

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну