Готовий йти з росіянами на Київ: черговий відеофейк росіян

Готовий йти з росіянами на Київ: черговий відеофейк росіян

Фото: Перший Криворізький

Російські пропагандисти поширюють відео з нібито українськими військовими, який говорить про готовність “йти з росіянами на Київ”.

Російський державний медіаконгломерат «РИА Новости» оприлюднив на своєму сайті відео, на якому у вагоні потяга люди у формі Збройних сил України розмовляють поганою українською, їхніх облич не видно.

«Заправив мене, на слєдующій дєнь полігон, два тижні — вже під Бахмутом. У нас з бригади осталось процентів 20, остальниє двухсотиє, даже забрати не разрєшилі», — говорить, як «було насправді» один з них.

«А це чому, щоб гроші не давати за них. Так людей хапають на вулиці, вони воювати не вміють. Фермерів беруть, кидають на фронт і все. Снаряги нема, БК [боєкомплекту] нема, зброї нема. Я чесно вам скажу, жіночка, була б моя воля — я вважаю, мої побратими так вважають, нам з ... [росіянами] на Київ піти і все це б давно закінчилося», — додає інший.

Це відео поширили інші російські пропагандистські ресурси та telegram-канали.

Як запевняють пропагандисти, відео було знято так званими «підпільниками» потайки у вагоні поїзда нібито під час спілкування українських військових із попутниками з-поміж цивільних. Проте не вказано, де та коли це відео було знято. Обличчя головних героїв ролика немає, тобто не видно, чи вони щось взагалі говорять, і чи справжній це потяг — оцінити теж неможливо.

Такими вкидами росіяни намагаються зірвати мобілізацію в Україні, посіяти розбрат між цивільними та військовими та підірвати довіру до Збройних сил України. Щоб прикрасити відео, вони додали кадр, на якому чоловіча рука наливає у металеву кружку щось схоже на коньяк. Таким чином росіяни намагаються показати армію України у негативному світлі.



Це не вперше росіяни намагаються дискредитувати українських військових. Так, наприклад, раніше вони розповсюджували інформацію про те, що нібито українські військові планують захопити Верховну Раду.
За результатами 27-го загальнонаціонального опитування, яке проводила Соціологічна група "Рейтинг" 94% українців та українок довіряють військовим ЗСУ та ветеранам нинішньої війни.

Читайте також: Зрив мобілізації в Україні: хто допомагає в цьому Росії

Фото: Владислав Нестеренко

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну