Зрив мобілізації в Україні: хто допомагає в цьому Росії

Зрив мобілізації в Україні: хто допомагає в цьому Росії

Фото: Перший Криворізький

Днями в Україні президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Його кричуща необхідність підтверджується попередженнями військово-політичного керівництва України про майбутній масштабний наступ російських військ наприкінці травня — на початку червня цього року.

Уже декілька місяців анонімні телеграм-канали Кривого Рогу сповіщають населення про переміщення службовців територіальних центрів комплектування. Крім цього, такі телеграм-канали публікують повідомлення, спрямовані на дискредитацію не лише співробітників ТЦК, військово-політичного керівництва, а й українських військових загалом. Нагадаємо, сотні тисяч військовослужбовців стоять на захисті країни без жодного уявлення щодо строків своєї служби.

Власники одного з популярних криворізьких телеграм-каналів поширюють меседжі, які грають на руку ворогу, викликають панічні настрої й дискредитують армію в цілому. Роблять вони це вперемішку з постами про переміщення працівників ТЦК, поширюючи «вигідні» й часто фейкові новини з короткими емоційними коментарями або використовуючи напівправду, що є одним із найпопулярніших методів якраз російських пропагандистів. Свідомо вони роблять це чи ні, але в будь-якому разі шкодять українським інтересам під час війни на виживання.

Інші криворізькі телеграм-канали позиціонують себе як такі, що допоможуть «законно» відмовитись від одержання повістки. Але замість коментарів «юристів» там публікують відео й тексти про те, як працівники ТЦК «пакують ухилянтів у бусик», та інший «беспредел, который творят ТЦК».

Більше — у відео.


Відео: Альона Музика Тадеуш Бабеуш

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну