Місто страху і горя: російські пропагандисти поширюють неправду про життя в Херсоні

Місто страху і горя: російські пропагандисти поширюють неправду про життя в Херсоні

Фото: Перший Криворізький

Росіяни продовжують продукувати відверті фейки про життя у звільненому Херсоні. Пропагандисти з російського «Московського комсомольця» пишуть про те, що у Херсоні нібито військові ЗСУ «бешкетують, пиячать і ніде за себе не платять», а місцеві «виживають, як можуть», адже у місті проблема з продуктами і ліками.

«Мирні жителі намагаються не виходити на вулицю без нагальної потреби. Наразі Херсон — це місто горя та страху. Громадянські виживають, як можуть, без нагальної потреби намагаються не виходити на вулицю. Місто наповнене озброєними людьми всіх мастей. Вони бешкетують, пиячать і ніде за себе не платять», — наводять пропагандисти слова так званого «сенатора» Херсонської області, росіянина Ігоря Кастюкевича.

За його словами, у Херсоні існує проблема з продуктами та ліками, у місті часто не буває світла, води та газу. Вулицями їздять автобуси, з людьми, які «хапають чоловіків будь-якого віку для мобілізації».



Читайте також: Ціль — перемогти на полі бою: топ фейків росіян про мобілізацію в Україні

Росіяни вкотре намагаються дискредитувати Збройні сили України, поширюючи відверту брехню про життя у звільненому Херсоні. На російських ресурсах часто можна зустріти фейки про те, що у Херсоні назрівають голодні бунти, у місті відсутнє водо- та газопостачання, немає світла тощо, а захисники України у підконтрольній їм частині Херсонської області «поводяться як окупанти». Ніяких доказів своїм словам Кастюкевич не наводить.

Читайте також: Росіяни намагаються легалізувати псевдовибори на тимчасово окупованій Херсонщині

Нагадаємо, що російська армія продовжує щодня обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння.

В ніч на 25 квітня росіяни вкрили вогнем Дніпровський район Херсона, повідомляє голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. Удар прийшовся по житловому будинку. Через обстріл там пошкоджено вікна та покрівлю, а також газогін. Люди не постраждали. Також обстрілів зазнали Антонівка, Кізомис, Ромашкове, Інженерне, Садове, Берислав, Качкарівка, Ольгівка, Осокорівка.

Фото: Владислав Нестеренко

Редактор: Денис Шабанін

Посилання скопійовано в буфер обміну