40 криворіжців, позбавлених батьківського піклування, знайшли нові родини

40 криворіжців, позбавлених батьківського піклування, знайшли нові родини

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі відбулося чергове засідання Координаційної ради з питання соціального захисту дітей.

Про це йдеться на офіційному вебсайті Криворізької міської влади.

У Кривому Розі система підтримки дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, включає в себе:
  • Службу у справах дітей;
  • Центр соціальних служб;
  • два Центри соціально-психологічної реабілітації дітей;
  • гімназію № 98 з інтернатним відділенням;
  • Криворізький центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям;
  • Криворізьку спеціальну школу «Перлина»;
  • Криворізький дитячий будинок-інтернат;
  • медичні та соціальні заклади.
Нагадаємо, у Криворізькій музичній школі працює «Арт-лабораторія» для дітей ВПО.

Вихованці закладів отримують проживання, харчування, медичне обслуговування, реабілітаційно-психологічну підтримку. Психологи проводять корекційну роботу з дітьми, які постраждали внаслідок воєнних дій. Міська влада та Рада оборони Кривого Рогу робить все можливе, щоб забезпечити права кожної дитини, які потребують родинного тепла. Окрема подяка нашим партнерам за розуміння та допомогу».

Завдяки спільній роботі міської служби у справах дітей з різними міжнародними організаціями (USAID, UNICEF, IOM, UNHCR, Save the Children, Rotary, ACTED) цього року, із 182 дітей, що опинилися в Центрах соціально-психологічної реабілітації з лютого 2022 року, 40 вихованців закладів вже влаштовані до сімей опікунів (піклувальників), до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. А 35 дітей повернуто на виховання батькам, яким соціальні служби міста допомогли подолати складні життєві обставини.

У Кривому Розі створені та функціонують 16 будинків сімейного типу та прийомних родин з відпочинком. З початку повномасштабного вторгнення всіх вихованців криворізьких закладів соціального захисту дітей вивезли до Австрії, Німеччини, Туреччини та Нідерландів. За час воєнного стану усі криворізькі сім’ї, які виховують дітей, зокрема, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали за рахунок міського бюджету продуктові набори на кожну дитину та набори гігієнічних засобів, ємності для води, новий одяг. З дітьми працюють психологи міського центру соціальних служб. Вихованці ДБСТ та прийомних родин беруть участь у спортивних та інших заходах.

З міського бюджету надається одноразова грошова допомога для новостворених прийомних сімей. Для прийомних сімей така допомога складає 5 тисяч гривень, а для дитячих будинків сімейного типу 10 тисяч гривень.

Читайте також: у Кривому Розі готують заміський табір для оздоровлення дітей.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну