У Кривому Розі готують заміський табір для оздоровлення дітей

У Кривому Розі готують заміський табір для оздоровлення дітей

Фото: Управління преси Криворізької міськради

У Кривому Розі готують заміський табір, який зможе прийняти на оздоровлення 1000 юних криворіжців.

Про це повідомляє Управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради.

У комунальному дитячому таборі оздоровлення і відпочинку «Сонячний», що розташований у Гурівському лісі, влітку планується організувати п’ять змін по 200 дітей, які триватимуть по 14 днів.

У цьому році заплановано безкоштовне оздоровлення 1000 дітей пільгової категорії, переважно з родин військовослужбовців. Це діти з родин загиблих та зниклих безвісти захисників, тих військовослужбовців, які перебувають у полоні та військовослужбовців, які зараз воюють на фронті.

У таборі є укриття, яке розраховане на 285 людини. Також вже розпочаті роботи щодо облаштування ще одного укриття на 50 місць. Ще в планах оновити систему водопостачання та відремонтувати корпуси й службові приміщення. Взагалі на функціонування табору цього року у міському бюджеті передбачено понад 16 мільйонів гривень, з них майже 3 мільйони гривень на харчування.

За час існування табору в ньому оздоровилися та відпочили 16 207 дітей. У 2020-2022 році, у зв’язку з пандемією COVID-19 та початком масштабної агресії ворога табір не працював. У 2023 році після перерви, в таборі оздоровилися 802 дитини, більшість яких з родин військовослужбовців.

Територія табору велика — 4,5 гектари. У таборі є басейн просто неба, майданчики для ігор, батути, веломобілі, надувні гірки та багато інших локацій. Торік капітально відремонтували третій корпус та інші приміщення, оновили обладнання, посуд у їдальні, придбали нову постіль, ігровий та спортивний інвентар. Всі ремонтні роботи зробили коштом міського бюджету. У 2024 році ми плануємо розпочати роботу з початку червня.

Крім того, для оздоровчого табору буде ретельно відібраний колектив вихователів та вожатих, який підготує насичену програму розваг, майстер-класів та конкурсів для малечі. Під час роботи табору буде здійснюватися психологічний супровід дітей військовослужбовців фаховою командою психологів закладів освіти за Міжнародною програмою «Діти та війна: навчання технік зцілення».

Раніше ми писали про те, що Криворізький комунальний заклад планує відремонтувати покрівлю сауни, яка належить дитячому табору.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну