Криворізький комунальний заклад планує відремонтувати покрівлю сауни, яка належить дитячому табору

Криворізький комунальний заклад планує відремонтувати покрівлю сауни, яка належить дитячому табору

Фото: Перший Криворізький

Криворізький комунальний заклад замовив створення кошторису та проєктної документації на проведення робіт на покрівлі сауни, яка належить дитячому табору оздоровлення та відпочинку «Слава». Наразі це єдине приміщення, де діти зможуть митися, тому вкрай важливо, щоб воно було відремонтоване та в належному стані. Роботи буде проводити фірма, яка виграла ще кілька тендерів від комунального підприємства й уже неодноразово співпрацювала з криворізькою міською владою.

Про це повідомляє «Перший Криворізький», посилаючись на сайт держзакупівель Prozorro.

На початку лютого комунальний заклад позашкільної освіти «Дитячий табір оздоровлення та відпочинку “Слава”» Криворізької міської ради уклав договір із приватним підприємством «Архітектурне бюро “Брама”» на суму 68 840,39 грн.

На цю суму приватне підприємство має виконати проєктно-кошторисну документацію на проведення робіт по об’єкту «Капітальний ремонт покрівлі сауни, яка належить комунальному закладу позашкільної освіти» в селі Кудашівка.
У додатку до договору вказано, що проєктно-кошторисну документацію «Архітектурне бюро “Брама”» має закінчити в березні 2024 року. (дт1).

Криворізький комунальний заклад на початку лютого замовив виконання проєктно-кошторисної документації ще по кількох своїх об’єктах у Кудашівці:
Директор комунального закладу Федір Губаренко прокоментував дані закупівлі. Він повідомив, що в 2023 році табору передали територію з комплексом будівель колишнього профілакторію. В цей комплекс будівель входять такі приміщення як гараж, сауна, їдальня, будівля корпусу №1, будівля корпусу №2. База відпочинку була побудована близько 50 років і тому потребує ремонту.

Ми почали з покрівлі, тому що всі будівлі протікають і руйнуються. Зараз стоїть питання зберегти ці будівлі і споруди, зробити дахи над ними всіма.
В майбутньому планується зробити ремонт і в корпусах. Приміщення сауни, яке було у профілакторії, в подальшому також відремонтують та будуть використовувати як баню.

У нас в Скадовську в таборі є баня. Там і в корпусах є душ, щоб діти могли помитись перед сном, і літня баня є. Тут поки такого нема, а далі життя покаже. Є будівля сауни і її можна використати - вона не маленька. Ми спочатку зробимо дах, а потім побачимо. Для дітей це буде баня, де вони будуть митись.

Федір Губаренко додав, що з часом планують зробити душ і в корпусах для дітей, але поки що займаються нагальними потребами з ремонту приміщень.
По всіх цих закупівлях, які проходили без використання електронної системи, договір було підписано з одним і тим самим приватним підприємством — «Архітектурне бюро “Брама”».
Нашим читачам це приватне підприємство вже відоме. У матеріалі «4 роки від обстеження до ремонту — хто оновить станцію швидкісного в Кривому Розі» ми писали, що «Архітектурне бюро “Брама”» вигравало кілька тендерів КП «Швидкісний трамвай» на розробку робочого проєкту з капітального ремонту станції «Зарічна», а потім і на його експертизу.
За інформацією аналітичної платформи YouControl засновницею та керівницею підприємства є Вікторія Харенко. Статутний капітал підприємства — 10 гривень. (дт2)

Зазначимо, що зараз територія табору «Слава» в Скадовську тимчасово перебуває під окупацією армії Російської Федерації. За інформацією Управління преси та інформаційної політики виконкому Криворізької міськради в заміському комунальному таборі протягом літа відпочили понад 800 хлопчиків і дівчаток із родин військовослужбовців.

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну