АрселорМіттал Кривий Ріг потребує тисячу нових працівників

АрселорМіттал Кривий Ріг потребує тисячу нових працівників

Фото: Перший Криворізький

16 квітня криворізькі журналісти зустрілись з генеральним директором «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо. Під час зустрічі обговорили дефіцит персоналу та нестабільне енергопостачання через російські обстріли об’єктів енергосистеми України.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького».

Окрему увагу гендиректор підприємтсва приділив кадровим питанням. Через мобілізацію та відтік персоналу компанія потребує робочих рук і тому активно залучає нових співробітників.
«Наш пріоритет – робітничі професії, адже саме вони забезпечують роботу всього виробництва. Найбільш критично ми потребуємо електриків, водіїв локомотивів та великовантажних автомобілів, працівників інших професій. Через велику кількість мобілізованих виник дисбаланс, який нам треба вирівняти. Тож запрошуємо людей до нас на роботу», – зазначив гендиректор.
АМКР суттєво збільшив виробництво у першому кварталі 2024 в порівнянні з таким самим періодом у 2023 році. Керівництво підприємства розраховує й надалі збільшувати потужності.

«Порівняно з 1 кварталом 2023 року ми виробили на 50% більше концентрату та чавуну, на 60% більше коксу, на 93% більше сталі та 94% прокату», — повідомив Лонгобардо.
Він також акцентував увагу на проблемах, з якими зіштовхується підприємство через обмежене енергопостачання. Частіші атаки на енергетичну інфраструктуру негативно впливають на виробничі потужності та функціонування обладнання.

На зустрічі також обговорили екологічні питання. З 2021 по 2023 роки «АрселорМіттал Кривий Ріг» значно знизив викиди забруднюючих речовин, і попри зростання виробництва, цей показник залишається нижчим за рівень 2021 року.

Читайте також: Чому Кривий Ріг на 13 місці у рейтингу за якістю повітря

Посилання скопійовано в буфер обміну