Чому Кривий Ріг на 13 місці у рейтингу за якістю повітря

Чому Кривий Ріг на 13 місці у рейтингу за якістю повітря

Фото: Перший Криворізький

Державна служба України з надзвичайних ситуацій оприлюднила звіт про стан забруднення навколишнього середовища у 2023 році. Також спеціалісти служби склали рейтинг міст за якістю повітря, у якому Кривий Ріг посів 13-ту позицію.

Відповідно звіту держслужби у першому півріччі того року проводилися спостереження у 33 містах на 113 стаціонарних постах мережі моніторингу гідрометеорологічних організацій.



Більше пилу: результати місячного моніторингу повітря у Кривому Розі

Один з висновків звіту стосується рівня забруднення атмосферного повітря у Кривому Розі. Виявлені три випадки максимального забруднення сірководнем, з найвищим показником в червні – 0,069 мг/м?.

Також під час аналізу даних було виявлено, що у 9 містах, зокрема у Дніпрі, Кам’янському, Одесі та інших, рівень забруднення повітря вважався високим. У порівнянні з попереднім роком спостерігалося зниження рівня забруднення у 10 містах, зокрема в Кривому Розі.

Найбільш поширеними речовинами, що спричиняли забруднення, були формальдегід, діоксид азоту, фенол, фтористий водень, оксид вуглецю та завислі речовини.

Щодо радіаційного стану, за даними радіометричних спостережень, ПЕД гамма-випромінення у першому півріччі залишався стабільним, перевищуючи межі природного радіаційного фону лише у зоні відчуження Чорнобильської АЕС.


Фото: Владислав Нестеренко

Посилання скопійовано в буфер обміну