Ви не забуті, ми разом: допомога ветеранам від проєкту ТитаниUA

Ви не забуті, ми разом: допомога ветеранам від проєкту ТитаниUA

Фото: Перший Криворізький

5 квітня у Кривому Розі продовжилася реалізація проєкту для ветеранів ТитаниUA.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького».

Проєкт ТитаниUA створили, щоб демобілізовані військові відчували підтримку своїх побратимів, які вже пройшли шлях реабілітації та адаптації до цивільного життя, а також людей, які були присутні на відкритті: медики, психологи, роботодавці, реабілітологи, юристи тощо.

«Цей проект — врятовані життя хлопців, які отримали поранення, контузію, каліцтва. Вони не мають права думати навіть і тримати такі думки в голові, що вони забуті, що вони кинуті, що вони нікому не потрібні», — зазначив ветеран Юрій Сіньковський.


Начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко також зауважив, що цей проєкт стосується усіх військових, і тих, хто зараз захищає Україну і тих, хто брав участь в антитерористичній операції з 2014 року:

«Немає різниці чи зараз військовий постраждав, чи в 2014 році. Немає значення, чи він проживає на території Криворізького району, або він внутрішньо переміщена особа. Ми не розділяємо хлопців, якщо потрібна допомога — ветеран її отримує».

Так, один з ветеранів, хто отримав допомогу завдяки проєкту, це Артем з позивним «Каспер». Він захищав Україну в Донецькій області. Під час одного з обстрілів він разом з його побратимами забігли у підвал, який згодом обвалився від ворожого снаряду та завалило захисників. Їх вдалося евакуювати. У найважчому стані перебував Артем.

Прокинувшись у лікарні, він побачив, що йому ампутували праву ногу, поставили апарат Ілізарова на ліву ногу, також було перебите зап'ястя на руці.

Наразі він знаходиться на лікуванні у Німеччині. Артем був закритим у собі. Але 2 місяця щоденного спілкування з ним допомогли йому вийти з депресії, щоб він хотів жити

«Зараз він вже повернувся до звичайного життя, прийняв себе і дивиться в майбутнє», — відзначив Ситниченко.


Голова комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Анатолій Остапенко зазначив, що держава зараз розробляє закон про ветеранську політику:

«Будемо змінювати наше законодавство, тому що воно є трошки застарілим на сьогоднішній день, в підтримку наших ветеранів, для того, щоб гідно зустрічати наших захисників, які повертаються додому і вшановувати пам'ять тих захисників, які віддали найдорожче, що в них є — це життя».

Долучитися до проєкту ТитаниUA ветерани можуть через телеграм-спільноту за посиланням.



Посилання скопійовано в буфер обміну