Шини, скло та нафтопродукти: понад 70% відходів ДТЕК Дніпровські електромережі передає на переробку

Шини, скло та нафтопродукти: понад 70% відходів ДТЕК Дніпровські електромережі передає на переробку

Фото: Перший Криворізький

За 2023 рік ДТЕК Дніпровські електромережі відправила на переробку для повторного використання понад 2,5 тисячі тонн відходів — це 73% від загальної кількості. Зокрема компані передає на переробку будівельні матеріали, відпрацьовані шини, макулатура, скло, пластик, відходи нафтопродуктів.

Про це редакції «Першого Криворізького» стало відом з публікації на офіційному сайті компанії.

«Попри війну, продовжуємо втілювати принципи циркулярної економіки, зокрема, в частині поводження з відходами. Відпрацьовані матеріали збираємо, сортуємо, зберігаємо та відправляємо на переробку спеціалізованим організаціям або повторне використання. Завдяки цьому за останні три роки друге життя отримали понад 11 тисяч тонн виробничих відходів ДТЕК Дніпровські електромережі. Наприклад, понад 9 тисяч тонн залізобетонних опор були використані у будівництві та для виробництва вторинного щебеню», — говорить Андрій Терещук, генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі.


В ОСР (оператор системи розподілу) для організації роздільного збору відходів використовується понад 1 тисяча промаркованих контейнерів. Співробітники ОСР ДТЕК регулярно навчаються правильному роздільному збиранню відходів.

Управління відходами після визволення: руйнівні наслідки у містах України

Посилання скопійовано в буфер обміну