Евакуація та оточення Харкова, — росіяни надсилають фейкові повідомлення

Евакуація та оточення Харкова, — росіяни надсилають фейкові повідомлення

Фото: Перший Криворізький

Харків’яни масово отримують повідомлення від нібито Державної служби України з надзвичайних ситуацій про евакуацію з міста через нібито його ймовірне оточення окупантами. Ці повідомлення — черговий російський фейк.

Про отримання таких повідомлень редакції “Першого Криворізького” повідомили постійні читачки.
Ця розсилка – фейк., стверджують фахівці та фахівчині Міністерства внутрішніх справ на офіційному сайті відомства .

Російська пропаганда поширює серед мешканців Харкова фальшиві повідомлення. Вони розсилають повідомлення від нібито існуючих живих людей, але саме повідомлення дуже схоже на справжні тексти, які інколи шле ДСНС України. В них міститься інформація про можливе оточення міста окупантами найближчим часом. У тексті міститься рекомендація залишити Харків.

На картинку, як додають до повідомлення, фейкороби додали навіть логотип українських рятувальників. Таким чином вони намагаються втертися в довіру харків’янам та харків’янкам.

Інформація про ймовірність оточення Харкова є неправдивою. Наразі ворог не має достатніх ресурсів для оточення або захоплення Харкова.

Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко звертає увагу українців, що ці повідомлення направлені на дестабілізацію ситуації в Україні та спробу посіяти паніку та серед українців.

Читайте також: Кордони будуть закриті навіть після закінчення війни: росіяни розповсюджують новий фейк

Сили оборони України ефективно утримують свої позиції вздовж усієї лінії фронту та відстоюються від ворога, зокрема, на території Харківської області.

Як зазначив лейтенант, керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, такі повідомлення є частиною інформаційно-психологічної операції ворога. Росіяни намагаються деморалізувати цивільних, нагнітати паніку серед жителів Харківщини, їхніх родичів у інших містах України.

«Головна мета росіян – зробити так, щоб побільше людей виїхало (з міста, - авт.)», – прокоментував Андрій Коваленко.

Такі «вкиди» — частина найдорожчої дезінформаційної кампанії Росії проти України «Майдан-3».
Її мета — деморалізація українців, поширення паніки серед населення, розсіювання розбрату між військовослужбовцями та цивільними, а також спроби викликати конфлікти між різними групами, включаючи представників влади та громадянського суспільства.

За справжніми повідомленнями відомств стежте на їхніх офіційних сайтах та верифікованих сторінках у соцмережах.

Посилання скопійовано в буфер обміну