Ворог знову поцілив по ДніпроГЕС: чому під загрозою затоплення не лише Україна, а й Молдова

Ворог знову поцілив по ДніпроГЕС: чому під загрозою затоплення не лише Україна, а й Молдова

Фото: Перший Криворізький

Вночі, 29 березня, свідомими цілями війська РФ стали Канівська та Дністровська ГЕС. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

«Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні», – повідомив Володимир Зеленський.

Раніше редакція «Першого Криворізького» писала, що 22 березня росіяни цілеспрямовано здійснили комбіновану масовану атаку по українській енергетичній інфраструктурі. Тоді ворог поцілив саме у ДніпроГЕС, але вона встояла, але стався масштабний витік нафтопродуктів у річку.

Зазначимо, що Канівська гідроелектростанція (ГЕС) знаходиться на північній околиці міста Канева на правому березі річки Дніпро і є другим етапом у Дніпровському каскаді. Комплекс Канівської ГЕС включає в себе будівлю з гідроагрегатами, що має водозливну греблю та спряжені стояння, а також правобережну та лівобережну земляні греблі зі шлюзом та монтажним майданчиком. На станції встановлено 24 капсульних гідроагрегати горизонтального типу з потужністю 22 МВт кожен. А Дністровська ГЕС знаходиться на південному заході України на річці Дністер. Особливістю її споруд є будівля руслового типу, що може працювати з високим напором до 55 м і має водозливи над машинним залом. Водосховище створено греблею з максимальною глибиною 54 м. Загальна потужність Дністровської ГЕС складає 702 МВт.


Посилання скопійовано в буфер обміну