Екологічна загроза: після атаки на Дніпровську ГЕС стався витік нафтопродуктів

Екологічна загроза: після атаки на Дніпровську ГЕС стався витік нафтопродуктів

Фото: Перший Криворізький

В результаті масової атаки РФ по Дніпровській гідроелектростанції стався масштабний витік нафтопродуктів у річку Дніпро. Про це повідомила Державна екологічна інспекція Південного округу.

Нагадаємо, що вранці 22 березня росіяни цілеспрямовано здійснили комбіновану масовану атаку по українській енергетичній інфраструктурі. Сильніше постраждала Лівобережна Україна.

Фахівці інспекції взяли проби води з річки Дніпро для лабораторного дослідження. А всі отримані результати щодо якості води будуть передані до оперативного штабу при ДЕІ України та правоохоронців.


Зазначимо, що утворена на поверхні води плівка з нафти та нафтопродуктів перешкоджає процесам тепло-, водо- та газообміну між водоймою та атмосферою, а це особливо небезпечно для тваринного світу річки. Але в Україні це не перший випадок витоку нафтопродуктів у річки та моря, в наслідок обстрілів ворога, тому фахівці Держекоінспекції мають напрацьовані методи розчинення та збору нафтопродуктів за допомогою сорбентів. Журналісти реакції нашого сайту звернулися до екологів за коментарем, тому більше про наслідки для довкілля читайте у наступних матеріалах.

Також інспектори зафіксували зони забруднення відходами після ракетних ударів по Запоріжжю: на вулиці Славутича – понад 7200 квадратних метрів та на вулиці Петра Сагайдачного (Бородинський р-н) – понад 300 квадратних метрів.




Посилання скопійовано в буфер обміну