Лосі, козулі та кабани: в лісах Дніпропетровщини стало більше тварин

Лосі, козулі та кабани: в лісах Дніпропетровщини стало більше тварин

Фото: Перший Криворізький

У лісах Дніпропетровської області збільшилась чисельність птахів та диких тварин. Фахівці Східного лісового офісу говорять, що збільшення диких тварин зумовлено «вимушеною міграцією», через війну. Вони можуть як залишатися у наших лісах, так і йти далі, використовуючи Дніпропетровщину як буферну зону.

Спеціалісти зафіксували, що побільшало пернатої дичини, яка осіла на території Дніпропетровської області. У мисливських угіддях Східного лісового офісу, які знаходяться на територіях Новомосковської та Петриківської філій, нарахували 527 фазанів та 250 сірих куріпок.



В області збільшилася чисельність і хутрових тварин. У мисливських угіддях Східного лісового офісу нараховано 1092 хутрових тварини, основні види:

  • заєць-русак (966);
  • лисиця (103);
  • вовк (22);
  • куниця лісова (1).


Також фахівці зафіксували види тварин, які не характерні для нашого регіону, приклад у Дніпровському районі (колишній Царичанський) помітили 2 лосі. В угіддях Петриківської та Новомосковської філій Східного лісового офісу нараховано 239 козуль та 116 кабанів.




Нагадаємо, що відповідно до розпорядження начальника обласної військової адміністрації заборонено здійснення полювання на всі види мисливських тварин на території Дніпропетровської області до припинення дії або скасування воєнного стану в Україні. За цим слідкують лісівники філій Східного лісового офісу, вони проводять регулярні рейди по виявленню і попередженню лісопорушень.


Посилання скопійовано в буфер обміну