Підприємці Кривого Рогу можуть отримати грантову допомогу

Підприємці Кривого Рогу можуть отримати грантову допомогу

Фото: Pixabay

Криворізькі підприємці можуть отримати гранти для розвитку малого та середнього бізнесу.

Про це повідомляє правління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради

Задля залучення додаткових ресурсів для представників малого та середнього бізнесу в місті у партнерстві з Центром зайнятості та Ощадбанком, проводять освітні заходи та тренінги для створення успішних кейсів й отримання грантів. У 2023 році 163 підприємця отримали гранти майже на 68 мільйонів гривень. Це дало можливість створити понад 350 нових робочих місць.

З початку року із 53 підприємців, які отримали підтвердження про грантову підтримку, 37 – вже отримали кошти на свої рахунки на загальну суму майже 9,3 мільйонів гривень. Під час реалізації своїх бізнес-проєктів підприємці створять ще понад 107 робочих місць. Взагалі для підтримки малого та середнього бізнесу Кривого Рогу лише у 2023 році від грантових урядових та міжнародних програм було інвестовано 68 мільйонів гривень.

Читайте також: у Дії запрацює нова комплексна послуга для бізнесу.

З питань участі у програмі та координації дій мешканці можуть звернутися до виконкомів районних у місті рад або до управління розвитку підприємництва виконкому міськради.

Керівник приватного закладу загальної середньої освіти «Криворізький ліцей «Непосида school», Ємельянова Юлія — учасниця грантових програм. Минулого року вона звернулась до виконкому Металургійної районної у місті ради й отримала допомогу з підготовки та подання заявок на участь відразу у трьох грантових програмах. У двох програмах заявки були схвалені.

«В грудні 2023 року я отримала позитивне рішення щодо грантового фінансування у сумі 250 тисяч гривень за державною програмою «єРобота: Власна справа». Згідно з умовами програми створили 2 нових робочих місця, придбали меблі, обладнання та навчально-методичні посібники. Завдяки участі в грантових програмах відкрили дві групи денного догляду за дітьми 3-7 років, в тому числі для дітей з особливими освітніми потребами, організовано роботу спортивної, творчої та музичної студій для дітей. У планах у вересні відкриття 5 класу середньої школи та нових студій для дітей і підлітків до 18 років», - розповіла Юлія.

За грантовою програмою «Власна справа» підприємці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тисяч гривень. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення нових робочих місць у кількості залежно від суми гранту.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну