Обстріл полігону в Селидовому: РФ розповсюджує фейк про нібито великі втрати ЗСУ

Обстріл полігону в Селидовому: РФ розповсюджує фейк про нібито великі втрати ЗСУ

Фото: Перший Криворізький

13 лютого російські пропагандисти почали розповсюджувати новий фейк про нібито втрати Сил оборони під Селидовим, що на Донеччині.

Росіяни у псевдо ЗМІ пишуть, що при ударі по полігону в Селидовому 500 українських воїнів загинуло та ще 700 зазнали поранень. Але ця інформація неправдива.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський заявив, що росіяни розповсюджують дезінформацію про нібито втрати Сил оборони України у цій точці фронту.

Для чого росіянам новий “вкид” про втрати Збройних сил України та чому не варто вірити російській пропаганді, пояснює редакція “Першого Криворізького”.


Росіяни поширюють новий фейк про нібито втрати ЗСУ у Селидовому


Чергова брехня від росіян: для чого це пропагандистам


Росіяни з кожним днем все частіше розповсюджують фейки. Вони пов’язані з темою повномасштабної війни, яку вони розв’язали в Україні — мобілізацією, військовополоненими, виправдовуваннями після скоєних атак по Україні тощо.

Вчора, 13 лютого, генерал Олександр Тарнавський повідомив: “Російські пропагандисти запустили дезінформаційну кампанію про нібито втрати Сил оборони України під Селидовим на Донеччині. Це російська ІПСО”.


Олександр Тарнавський спростував інформацію про вигадані


На його думку, ворог саме так намагається відвернути увагу своїх втрат на Таврійському напрямку.

“Вони лише за добу 12 лютого склали 645 осіб, а за попередній тиждень (з 5-го до 11 лютого) — 2947 осіб”, — підсумував Тарнавський.

Крім цього, зауважимо, що 13 лютого ворожі війська вдарили близько 10:40 з Реактивної системи залпового вогню “Ураган” по селищу міського типу Цукурине Покровського району Донецької області.

Рятувальники перевірили місце обстрілу та встановили, що через дії ворога пошкоджено 2 багатоквартирних двоповерхових житлових будинки по вулиці Світла та легковий автомобіль. Постраждалих та загиблих немає.

Також цю брехню росіяни розповсюджують задля того, щоб посіяти паніку і відчай серед населення України.

Що не так з російською дезінформацією


Пропагандисти вигадують нові фейки для дестабілізації морального стану громадян України.

Нагадаємо, днями генпрокуратура РФ заявила, що засудила 33 українських військових, серед яких були й криворізькі захисники17-ї танкової бригади ЗСУ, які, за їх версією, обстрілювали населені пункти в Донецькій області.

Російську дезінформацію з кожним днем все важче розпізнати, бо вона розташована скрізь — в соцмережах, на сайтах, в групах тощо. Але щоб розібратися, то достатньо заглибитися в тему та вивчити питання з початку та до кінця.

Закликаємо мешканців Кривого Рогу бути уважними та обережними, коли вони зустрічають схожу інформацію.

Нагадуємо, що нині особливо важливо перевіряти першоджерела.

Редакція “Першого Криворізького” розвінчує більшість міфів та фейків її у спецпроєкті Боротьба з дезінформацією”.

Як ви вважаєте, чи добре Ви розрізняєте російську дезінформацію від правди?

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну