У Кривому Розі працює 99 дитячих садочків

У Кривому Розі працює 99 дитячих садочків

Фото: Управління преси Криворізької міськради

У Кривому Розі з суворим дотриманням правил безпеки, працює 99 дитячих садків. Наразі їх відвідує вже понад 4 500 дітей.

Про це повідомляє Управління преси і внутрішньої політики виконкому Криворізької міської ради у Telegram

Усі садочки мають сертифіковані ДСНС укриття. У 6 дошкільних закладах вже облаштовано друге додаткове сховище, що дає можливість перебувати в укритті ще 50 дітям.

На наступному тижні додаткове сховище запрацює й в одному із закладів Тернівського району. Всього наразі у закладах освіти – ліцеях, школах, гімназіях, позашкільних закладах, дитсадках – облаштовано 208 сховищ. Якщо у закладі немає укриття, то малюки відвідують сховища у поряд розташованих закладах освіти.

Акцент зараз робиться й на збільшенні кількості груп для дітей з особливими потребами через постійні звернення батьків

Під час ремонту укриттів здійснюються всі необхідні роботи, починаючи з улаштування системи вентиляції, прокладання трубопроводів водопостачання та каналізації, електропостачання, облаштовуються підлога, стеля, монтуються санвузли.

Лариса Білопола, вихователь-методист у дитячому закладі, розповіла:
«З 1 вересня 2023 року, у зв’язку з відкриттям укриття №1, було відкрито 4 чергові групи. Три групи для дітей з особливими освітніми потребами і одна група загального розвитку. А з 1 лютого 2024 року, у зв’язку з відкриттям укриття №2, було відкрито ще 4 чергові групи. І таким чином, зараз працює 8 чергових груп в очному режимі. Серед них – 6 корекційних груп (3 групи з порушенням психологічного розвитку та 3 логопедичні групи)».

При облаштуванні другого укриття врахували досвід попереднього та використали концепцію групової кімнати. У всіх ігрових зонах розміщені різні предмети, які дозволяють дітям займатися улюбленою справою та гратися з іншими. Також врахували рухову діяльність в обмеженому просторі, використовуючи рухові килимки на столах, стінах і підлозі.

Окремо в укритті створили зону відпочинку, де діти можуть грати в шахи, читати книгу або відпочивати, коли потрібно усамітнитися.

Садочки, у яких облаштовано два укриття вже діють у Довгинцівському, Саксаганському, Тернівському та Покровському районах.

У місті також функціонують два навчально-реабілітаційних центри, де займаються діти з особливими потребами, починаючи з трьох років:
  • на мікрорайоні Зарічний – центр працює та має укриття
  • на Сонячному – готується до відкриття.

Посилання скопійовано в буфер обміну