Закупівля генераторів: посадовицю з Кривого Рогу підозрюють у привласненні майже 700 тисяч гривень

Закупівля генераторів: посадовицю з Кривого Рогу підозрюють у привласненні майже 700 тисяч гривень

Фото: Нацполіція

У Кривому Розі директорку товариства з обмеженою відповідальністю підозрюють у привласненні майже 700 тисяч гривень, що призначалися для закупівлі дизельних генераторів.

Про це йдеться на сайті Нацполіції у Дніпропетровській області.

Читайте також: Судитимуть двох криворізьких посадовців за підозрою у розтраті при закупівлі аптечок для військових

Встановили, що закупівля генераторів відбулася у 2022 році та призначалася для резервного живлення для забезпечення потреб Кривого Рогу у разі вимкнення електроенергії.

Зловживаючи своїм службовим положенням, 36-річна жінка внесла недостовірні відомості в рахунок про оплату, а саме інформацію про модель генераторів та їх вартість.

Згідно з цими платіжними дорученнями один із виконкомів Кривого Рогу перерахував гроші на рахунок ТОВ як оплату за 5 дизельних генераторів на загальну суму 675 тисяч гривень.

Правоохоронці провели обшуки та вилучили облікову документацію, акти прийому-передачі та інші документи щодо придбання товару.

Посадовиці повідомили про підозру у кримінальних правопорушеннях:
  • заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб, вчиненого у великих розмірах та в умовах воєнного стану (частина 4 стаття 191 Кримінального кодексу України);
  • внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (частина 1 стаття 366 ККУ).

Жінці загрожує покарання строком від 5 до 8 років обмеження волі.

закупівля генераторів


Посилання скопійовано в буфер обміну