Судитимуть двох криворізьких посадовців за підозрою у розтраті при закупівлі аптечок для військових

Судитимуть двох криворізьких посадовців за підозрою у розтраті при закупівлі аптечок для військових

Фото: Прокуратура

У Кривому Розі судитимуть головну лікарку та директора комунального підприємства Криворізької міськради за підозрою у розтраті понад 9 мільйонів гривень при закупівлі аптечок для військових.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровської обласної прокуратури.

Прокуратура направила до суду обвинувальні акти стосовно посадовців за фактами розтрати чужого майна в особливо великих розмірах та службової недбалості (частина 5 стаття 191, частина 2 стаття 367 Кримінального Кодексу України).

За даними слідства, у 2022 році комунальне підприємство, яке володіє мережею аптек, та міська лікарня уклали договір про постачання аптечок для військових.

Підприємство поставило до лікарні 3000 недоукомплектованих необхідними медичними препаратами аптечок, а їхня вартість вдвічі перевищувала ринкову ціну.

Головна лікарка, не перевіривши ці факти, підписала акти приймання-передачі, а медзаклад безпідставно перерахував всю суму закупівлі.

Внаслідок дій обвинувачених збитки тергромаді Кривого Рогу становлять понад 9 мільйонів гривень.

Під час обшуків у приміщеннях комунального підприємства та медзакладу правоохоронці вилучили документацію, яка підтверджує злочинну діяльність, та аптечки.


аптечки для військових

аптечки для військових

Посилання скопійовано в буфер обміну