У Кривому розі може зачинитися гіпермаркет «Ашан»: в чому проблема

У Кривому розі може зачинитися гіпермаркет «Ашан»: в чому проблема

Фото: Перший Криворізький

уйти с российского рынкаУ Кривому Розі може припинити роботу гіпермаркет "Ашан". Також даний магазин може зачинитися і в Запоріжжі.

За даними українського Forbes це може статися вже у квітні 2024 року.

«З квітня 2024 в Запоріжжі та Кривому Розі магазини «Auchan Україна» закриються, але онлайн ми відкриті завжди – продовжуємо працювати як інтернет-магазин», — розповіла CEO «Auchan Україна» Марта Труш.

Зазначається, що таке рішення в компанії пояснюють закінченням договору оренди.

«Продовжимо співпрацю з В2В партнерами міст Запоріжжя та Кривий Ріг та підтримуватимемо і надалі всі соціальні та благодійні ініціативи, які були створені гіпермаркетами в цих містах за 14 років роботи», — йдеться в пресрелізі.

Нагадаємо, 8 січня близько 7:00 ранку в Кривому Розі прозвучала серія вибухів.

Згодом, стало відомо, що внаслідок атаки пошкоджені торговельний центр "Ашан" та понад два десятки приватних будинків. 58-річний чоловік отримав осколкові поранення.

Forbes пише, що під час обстрілу міста всі співробітники "Ашан" знаходилися в укритті й жоден не постраждав, про це уточнили в компанії.

У 2022 році «Ашан» отримав найбільшу суму збитку серед великих гравців галузі. Основні причини: майже повна зупинка торгівлі на початку війни, руйнування гіпермаркетів в Одесі та Харкові й необхідність зачинятися через повітряні тривоги. Після падіння на 21,4% у 2022 році роздрібні продажі в супермаркетах і магазинах у січні – червні 2023?го збільшилися на 7,3%.

«Ситуація стабілізувалася», — розповідала у березні 2023 року Forbes СЕО «Auchan Україна» Марта Труш.

В цей же день, російська пропаганда почала виправдовувати свої обстріли. У російських Telegram-каналах почала з'являтися інформація про те, що, нібито, армія РФ завдала удару по військових складах, які завжди “маскують” склади в торгових складських приміщеннях. Для чого Росія виправдовує обстріли?

Нагадаємо, у березні 2022 року генеральний директор французької мережі супермаркетів Ашан Ів Клод відповів на заклик президента України Володимира Зеленського піти з російського ринку. Компанія не має наміру виконувати це прохання.

Посилання скопійовано в буфер обміну