За два дні масових атак РФ завдала збитків на 400 тисяч доларів Україні

За два дні масових атак РФ завдала збитків на 400 тисяч доларів Україні

Фото: Перший Криворізький

Під час масованих ворожих атак різними видами зброї 29 грудня та 2 січня Україна зазнала збитків на суму 400 тисяч доларів, а у повітря потрапило майже 5000 тонн діоксиду вуглецю. Про це Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець наголосив на п’ятому засіданні Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни, пише пресцентр Офісу Президента України.

Станом на сьогодні сума збитків довкіллю України становить 2 трильйони 183 мільярди гривень, але слід розуміти, що українські експерти не мають доступу до окупованих та прифронтових територій, тому загальна сума значно більша.


«У цій жахливій, нічим не спровокованій і дуже жорстокій війні й далі гинуть наші люди, мирне населення та військові, а також страждає довкілля. Усі ці напади завдають величезної шкоди. Наприклад, після останньої атаки якість повітря в Києві значно погіршилася через високу концентрацію продуктів горіння, хімікатів і пилу. Приблизний підрахунок збитків навколишньому середовищу перевищив 56 мільярдів євро з понад 3300 задокументованими судовими справами», – сказав керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.




Також учасники засідання обговорили підготовку проєкту Природоохоронного договору України. За словами Андрія Єрмака, документ має стати посібником із боротьби з негативним впливом війни на природу. Не лише для України, а й для світу.

«Готуємося представити Пункт 8 Формули миру під час Четвертої зустрічі радників з національної безпеки у Давосі. Мета – залучити якомога більше країн до імплементації пункту «Екологічна безпека». Попереду багато викликів та нових цілей. Жорстка відповідальність за екологічні злочини – необхідна умова сталого миру не лише в Україні, але у всьому світі», — сказав Руслан Стрілець.
Раніше редакція «Першого Криворізького» писала, що з початку повномасштабного вторгнення РФ здійснила 465 атак хімічною зброєю.


Посилання скопійовано в буфер обміну