У Кривому Розі модернізували укриття та відкрили у ньому художню виставку

У Кривому Розі модернізували укриття та відкрили у ньому художню виставку

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 28 грудня, в модернізованому укритті Палаці культури «Карачуни» відкрили художню виставку картин на різдвяно-новорічну тему.

Про це повідомляють журналісти “Першого Криворізького”.

Сьогодні у цокольному приміщенні палацу культури презентували укриття, де розмістили 33 картини. Це і репродукції картин відомих художників світу: Ван Гога, Моне, Гогена, українських митців: Івана Марчука, Миколи Рябоконя, Віктора Мішуровського, Богдана Шиптенка та вихованців художніх шкіл міста.

Всі вони присвячені різдвяно-новорічній тематиці. Біля кожної картини є QR-код, якщо його зісканувати, можна через смартфон прослухати відомості про художника та його роботу.

виставка в укритты ПК Карачуни

А ще укриття облаштовано кімнатою матері та дитини, санвузлами, водою, генератором, тепловими пушками. Укриття має три виходи. Є тут і старлінк, втім у день відкриття інтернет він не роздавав.

кімната матері і дитини в укритті


санвузол укриття

“Ми плануємо залучити в укриття охорону, щоб воно працювало 24/7. Поки що укриття працюватиме винятково під час повітряної тривоги”, — сказав директор закладу Іван Коровко.

Щоб виставити свої роботи в новому арт-просторі криворізьким митцям необхідно звернутись до адміністрації палацу культури.

“Ми з відділом культури [виконкому міськради, - авт.] порадимось і вирішимо. Я думаю, що це питання буде досить швидко вирішене”, — прокоментував Іван Коровко.

За словами заступника міського голови Кривого Рогу Сергія Мілютіна вартість модернізації укриття становить понад 2,5 мільйони гривень. На 95% роботи проведені коштом міського бюджету, 5% — надала міжнародна гуманітарна організація Rotary International. Про яку саме суму йдеться і хто виконував роботи в укритті наразі невідомо. Редакція дослідить цю тему і повідомить авдиторії про це додатково.

“Нещодавно ми відзначали 65-річчя цього закладу, і дуже символічно, що сьогодні ми відкриваємо модернізоване укриття. Наші діти повинні зростати в розвинутому суспільстві. Ми повинні і підіймати патріотичний дух, і розвивати, і навчати. Тому важливо розширювати перелік найпростіших укриттів. За фінансування криворізької міської ради це вдалося в нашому районі”, — сказала очільниця виконкому Центрально-Міської райради Катерина Белоусова.

Фоторепортаж з відкриття дивіться за посиланням

Фото: Даніїл Токмаков

Відео: Даніїл Токмаков

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну