Нацбанк презентував пам’ятну монету, присвячену волонтерам

Нацбанк презентував пам’ятну монету, присвячену волонтерам

Фото: НБУ

Напередодні Дня волонтера, який в Україні відзначають 5 грудня, Нацбанк презентував пам’ятну монету «Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!».

Про це йдеться у Telegram-каналі Нацбанку.

Як ми писали раніше, також випустили пам'ятну монету «Рік Дракона», яку присвятили Збройним Силам України, а також монету «Українська мова».

«Від самого почату війни до волонтерства так чи інакше вже долучився кожен українець. Це настільки вже глибоко в нашому ДНК, що можна сміливо говорити: українці є нацією волонтерів. Тож нова пам’ятна монета – це наша вдячність волонтерам, які допомагали і продовжують допомагати військовим”, – йдеться у повідомленні.

Як виглядає монета?

На аверсі стилізовано зображені руки під час плетіння маскувальної сітки.

Це символічно розкриває волонтерство як одну з багатьох форм допомоги та всебічної підтримки ЗСУ й усім, хто постраждав під час збройної агресії РФ. Є втіленням сили і єдності нації в часи надважких випробувань.

На реверсі – стилізована карта України у вигляді маскувальної сітки як символу об’єднаної країни, що «переплетена» та згуртована задля досягнення спільної мети.

Як придбати монету?

З 6 грудня придбати пам’ятну монету можна в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Крім того, монети поступово реалізовуватимуться і банками-дистриб’юторами (Укргазбанк, Радабанк, Таскомбанк, ПриватБанк).

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну