Що подарувати на святого Миколая: ідеї для батьків

Що подарувати на святого Миколая: ідеї для батьків

Фото: Перший Криворізький

День святого Миколая святкують 6 грудня (замість 19 грудня, як було раніше). У 2023 році цей день випадає на середу. З особливим нетерпінням чекає на цю дату малеча. Адже під подушками діти традиційно знайдуть сюрпризи.

Маленькі українці вірять, що в ніч проти 6 грудня святий Миколай ходить між будинками, щоб покласти під подушки подарунки діткам, які були слухняними і чемно поводилися. А ось неслухняні дітлахи отримують від дідуся лише різочку.

Для батьків цей період досить важкий, адже потрібно подумати, що подарувати на день святого Миколая, щоб потішити свого сина чи дочку.

Редакція «Першого Криворізького» підготувала поради для вибору та перелік подарунків, які можуть сподобатись дітям.

Вже на початку грудня діти пишуть святому листа, в якому описують всі свої бажання. Тому батьки можуть скористатися цими записами, щоб дізнатися, що подарувати на святого Миколая. Однак буває, що дитина не хоче ділитися своїми мріями, тому доведеться проявляти фантазію.

Якщо ви не знаєте, що покласти під подушку на Миколая, варто звернути увагу на такі правила: подарунок повинен бути практичним, корисним, допомагати дитині розвиватися. Діти ж зазвичай очікують чогось цікавого і веселого.

Іграшки

Серед дітей такий подарунок вважається найпопулярнішим, адже різні іграшки люблять всі діти: від зовсім малюків до майже підлітків.

  • гризунці або брязкальця для найменших діток;
  • а ось м'які іграшки підійдуть не лише дошкільнятам, але й підліткам;
  • хлопчикам може сподобатися конструктор, але тут потрібно підбирати за віком: малечі підійдуть дерев’яні варіанти, а ось знамениті LEGO залишаються мрією практично всіх дітей шкільного віку;
  • щоб дитина розвивалася, взаємодіяла з зовнішнім святом, вибирайте інтерактивні іграшки;
  • якщо ваша дівчинка любить гратися з ляльками, будиночками або наборами маленької господині, варто звернути увагу на ці варіанти;
  • більшість хлопчиків із задоволенням отримають машинку, трансформер або набір інструментів
Солодощі

Різноманітні солодощі — дуже популярний варіант подарунку до дня святого Миколая. Насамперед тому, що їх легко ховати під подушкою. Також всі діти люблять шоколад, цукерки, різноманітні пряники і печиво. Тут головне пам'ятати про смакові вподобання самої малечі.

Пазл

Якщо ви не знаєте, що покласти під подушку на Миколая, можна звернути увагу на різні пазли. Вони бувають і для зовсім маленьких дітей (від 1,5 року) і зазвичай мають великі деталі. Виготовляють їх, щоб малюк міг вивчити назви тварин, кольори, цифри, букви, пори року.

3D-пазли — дуже популярна іграшка серед дітей будь-якого віку. Вони можуть бути на різну тематику: кадри з мультфільму, супергерої, пейзажі тощо.

Читайте також: День святого Миколая: дата, історія свята і традиції

Цікаві враження

Що подарувати дітям на день святого Миколая, щоб дійсно здивувати? Можна зібратися всією сім'єю і зайнятися чимось цікавим. Наприклад, спекти печиво, яке потім всі разом з'їсте за святковим столом, або створити власноруч іграшку чи вирізати сніжинку.\

Книжки

Такий подарунок підійде для дітей, які люблять читати. Тим більше, що сьогодні можна знайти досить цікаві твори. Головне перед тим, як вибирати, що подарувати дитині на день святого Миколая, поцікавитися, які автори і жанри до вподоби вашій дитині.

Настільні ігри

Виробники пропонують сьогодні різноманітні пізнавальні настільні ігри, які будуть цікаві хлопчикам. Крім того, за допомогою такого сюрпризу ви зможете зібратися всією родиною і весело провести час. Знову ж таки — зверніть увагу на вік дитини.

Наприклад, для дошкільнят чудово підійдуть навчальні та логічні настільні ігри.
А ось пригодницькі зацікавлять більш дорослих дітей. Сьогодні в спеціалізованих магазинах навіть продаються настільні ігри за мотивами улюблених мультфільмів.

Сучасна техніка

Різноманітні ґаджети все частіше цікавлять сучасних дітей. Якщо ви можете собі таке дозволити, краще вибрати такий варіант. Тим більше, що подарувати на Миколая дітям можна, наприклад, смарт годинник з GPS, щоб завжди знати, де перебуває дитина. І малюку цікаво, і вам спокійніше.
Розмальовки

Дітям дошкільного віку часто дуже подобається розфарбовування картинок. Це ще й дуже корисний подарунок, адже дитина тренує уяву, дрібну моторику і знайомиться зі світом.

Набір для творчості

Тут можна подумати, що подарувати дитині на день святого Миколая, і обрати один із таких варіантів:

  • щоб розвивати творчі здібності — олівці, кольоровий папір, фарби;
  • картини за номерами — вони стають все більше популярними, тут головне підібрати малюнок згідно віку;
  • для ліплення і розвитку креативних здібностей;
  • дитячі музичні інструменти — особливо, якщо ваша дитина захоплюється музикою.
Приємні дрібнички

Мила дрібничка може стати чудовим сюрпризом. Наприклад, кулончик із першою буквою імені дівчинки/хлопчика або браслет з гравіруванням.В зимове свято чудово впишуться теплі домашні капці у вигляді кумедної тварини або улюбленого героя мультфільму.

А коли святкуватимуть Миколая криворіжці й що даруватимуть друзям та рідним? Про це журналісти редакції «Першого Криворізького» дізналися у містян прогулявшись вулицями міста. Дивіться нижче у відео.


Посилання скопійовано в буфер обміну