Яка з річок Кривого Рогу брудніша

Яка з річок Кривого Рогу брудніша

Фото: Перший Криворізький

У річці Саксагань концентрації забруднюючих речовин вищі, ніж у річці Інгулець. Про це редакції « Першого Криворізького» стало відомо з висновків дослідження Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Зазначимо, що дослідження проводилося на замовлення управління екології виконкому Криворізької міської ради в рамках Міської екологічної програми. З травня по листопад спеціалісти відібрали 1543 проби води поверхневих водних об’єктів у 19 моніторингових точках.

У річці Інгулець протягом року спостерігається зниження концентрацій забруднюючих речовин. На покращення якісних показників впливають попуски води з Карачунівського водосховища. Але у Саксагані такої тенденції не спостерігається, із 11 контролюючих хімічних речовин перевищення фіксуються по трьох показниках: сухий залишок, хлориди та сульфати.

За результатом аналізу лабораторних досліджень проб води річок Інгулець та Саксагань, управління екології виконкому Криворізької міської ради направлено вимогу підприємствам, виробничі об'єкти яких можуть потенційно впливати на якість води річок, щодо вжиття заходів із їх запобігання забруднення стічними, фільтраційними водами.

Реформування водної політики та відновлення річок в Україні обговорили на зустрічі з корейцями


Посилання скопійовано в буфер обміну